Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии, страдате ли от необяснимо главоболие? Може да се дължи на обгазяването от "Лукойл"
Автор: Стиляна Божидарова 21:03 / 24.07.2017Коментари (8)23691
© Burgas24.bg
"Лукойл Нефтохим Бургас" отделя канцерогенни газове, които причиняват главоболие и са изключително опасни за здравето. За това сигнализира д-р инж. Димитър Николов, дългогодишен шеф на Нефтохим Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

На съвместна пресконференция с общинските съветници от НФСБ и СЕК, Николов алармира за сериозен проблем и настоя за бързи проверки на всички отговорни институции. Николов настоя, ако трябва да се вмени ангажимент на Община Бургас да проверява "Лукойл", за да се превърне кметството в гарант пред бургазлии, че дишат чист въздух.

По думите на Николов големият проблем не идва от Нефтокомбината, а от съхраняването на екологичните отпадъци. От 90-те години до днес те се извозвали в окислителни езера, които се намират в котловината между Мандренското езеро и морето - в областта на "Пода". Там според Николов, имало около 100 хил.кубични метра тежки утаени нефтопродукти. Езерата не се култивират, замърсяват природата и при всеки по-силен бриз бургазлии ги усещат в домовете си.

Това причинявало сериозни респираторни заболявания при децата, а задушливата миризма, която понякога се усеща вечер в Бургас идвала точно от окислителните езера.



Още по темата: общо новини по темата: 2
12.09.2017 »
31.07.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.09.2017 г.
0
 
 
Тези газове и миризми, които се усещат нощем са от изпития алкохол привечер на горекоментиращите и газовете, които излизат през ушите им от празните глави. В София Нефтохим ли има, че е един от най замърсените градове в света. Нека първо се обърне внимание на 20-годишните дизелови трошки по улиците, канализациите с многобройни пропуски в30- 40- и 50- годишните блокове в града ни, от където мирише на ла*на, и пушеците от комините, на къщите, където се горят въглища по 6 мес. в центъра от иначе потомствените граждани-бургазлии.
Aнонимен
на 26.07.2017 г.
0
 
 
Пак лъжи за отклоняване на вниманието. Утайниците имат отношение но най-сериозните замърсявания са от нощното обгазяване. Десетки години ни правят на идиоти за нещо, което не само се усеща но се и вижда. Комините на Нефтохим бълват нощем а пушеците се вижда как се стелят към града. Миризмите сутрин от Славейков, Братя Миладинови чак до Лазур сасмес от Нефтохим, Кроношпан и миризма на бисквити от Победа. За какви утайниците говорите в тази посока.
Aнонимен
на 25.07.2017 г.
0
 
 
Не знам, колко влияят тези утайки, но е факт, че мирише в града. Живея в Бр.Миладинови и има сутрини, в които буквално се задушаваме. Миризмата е тежка и надали идва от утайниците. Впрочем тези утайници не функционират отдавна ( поне от 15 години ) - някои са засипани, а за повечето природата се е погрижила, като е възстановила флората там чрез блатната тръстика. Дори има птици, които са се завърнали по тези места - попитайте орнитолозите на Пода. Така, че не измествайте болната тема върху здравата глава. Проблемите идват от друго място и вие го знаете по-добре от всеки.
Aнонимен
на 25.07.2017 г.
0
 
 
Това не е нещо ново има го от много години. Понякога през лятото, докато прозорците са широко отворени изведнъж се усеща такава силна миризма на нефт, че се принуждавам да затворя навсякъде и да изчакам да отмине. А живея в к-с ”Лазур”, блозо до морето, далеч от нефозавода.Уж има мобилни станции, които проверяват ”качеството” на въздуха ни и не отчитат замърсяване??? Не го проумявам??!! Кметът да не би да диша по-чист въздух, да вземе да се погрижи за това, а не само да ни замазва очите и да си прави оглушки!!! Сига сте ни тровили вече!!!!
0
 
 
Канцерогенни газове причиняват главоболие?Ама вие и от най-простичка култура трябва да знаете какво друго КАНЦЕРогенно причиняват..ама КО ВА Е*Е ,нали там някакви хора си въртят няк'ви крупни суми....Да сме живи и здрави,нали?
Aнонимен
на 24.07.2017 г.
+1
 
 
Като гледам какъв боклук се е подредил вече ме заболя главата! Толкова мазут на едно място си е постижение! Мръсни боклуци без грам принос за този град, които само смучат!
Aнонимен
на 24.07.2017 г.
0
 
 
Спомени от миналото: Най краткия виц-АБЕЕЕ.....! От страни се чува: А ДЕ!? Явно обстановката в Бургас не се е променила.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: