Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиери по морето: Няма да променим цените
Автор: Екип Burgas24.bg 12:39 / 24.03.2019Коментари (4)2203
©
Труден сезон -  такива са очакванията на родния туризъм за лято 2019. Хотелиери и представители на бранша по южното Черноморие отчитат спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия и Англия.

По-малкият брой резервации от бранша обясняват с успокояването на обстановката в Турция, Мароко и Египет.

"Това ,което забелязваме е че германците и руснаците имат спад и то не от тая година, а от миналата година започна спадът", каза Николай Янков, директор на хотелски комплекс.

А според Министерството на туризма причина за спада на резервациите е и фалита на авиокампании.

"Към момента следствие на фалита на "Ер Германия" наблюдаваме лек спад и от пазар Германия, но се надявам, че съответно записванията в последния момент ще бъдат добри и това ще доведе до по-ниски спадове", каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Хотелиерите обясняват, че търсят нови пазари, за да компенсират отлива. Категорични са, обаче, че цените няма да променят.

За да задържат нивата на посещаемост, от бранша ще опитат да подобрят качеството на обслужването. И тук обаче удрят на камък заради липсата на квалифицирани кадри.

"Собствениците са виновни за кризата с екипа си, тъй като собствениците държаха хората на ниски заплати години наред и просто хората избягаха от страната", обясни Борис Минчев, управител на хотел.

Затова и това лято ще им се наложи да внасят кадри, най-вече от Украйна и Молдова. Настояват обаче за облекчения - и документални и финансови - при наемането на работници за повече от 3 месеца.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.03.2019 г.
+1
 
 
Високи цени за ниско качество на всичко което се предлага. Ден година храни не е мото за бизнес. Не може хотел в кранево с каквито и звезди да си е купил, да има цени на 5 звезден хотел в мармарис и ли гръцките острови.
Aнонимен
на 24.03.2019 г.
+3
 
 
Тогава ще лапате трохите / мухите /- храната ви я боклук напитките ви - ерзац,кафето- воднянка -е какво очаквате - един път като се минат туристите - втори път нщма да дойдат да ви плащат за простотиите.
Сподели какво ново....
на 24.03.2019 г.
0
 
 
Ама, бивало и да ги промените/увеличите/.То, и без това хората,които могат да си позволят почивка на море, предпочитат Испания,Гърция,Турция и т.н.За парите,които им плащаш тук,там ще получиш и чадър на плажа,шезлонг,а някъде и шалте БЕЗПЛАТНО!За обслужването,не е нужно да говорим-там за тях си БОГ,а тук си някаква кредитна карта,от която трябва да изтелят колкото може повече.Свалям шапка за обяснението на Г-н Минчев!
+3
 
 
Народа казва:от цървула трандафор не става.И Ветко се напъна ама не може.Занаят се учи от майстори а не от каруцари и свинари!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: