Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт в криминалистиката се зае с нелеката задача да защитава убиеца Викторио
Автор: Екип Burgas24.bg 13:50 / 10.03.2019Коментари (1)2417
©
Професор Петя Шопова, известен експерт в криминалистиката и защитник на жените, пострадали от домашно насилие, ще брани обвинения за двойно убийство сотаджия Викторио Александров! Името на адвокатката е изписано в депозирано пълномощно в СДВР, твърдят запознати с разследването. Съгласието на юриста да се занимава със случая, и то в защита на обвиняемия, е смайващо, предвид биографията на професора, коментират нейни колеги. Шопова е позната като един от най-активните дейци в похода срещу домашното насилие, поведен още по времето на бившия евродепутат, издигнат от НДСВ - Антония Пръванова. Проф. Шопова е посветила и редица трудове и книга на Закона за защита срещу домашното насилие. "Мислих много дали да поема този случай, след като бащата на Викторио ми се обади. В крайна сметка се съгласих, защото искам да знам как така едно момче от добро семейство стига до там, че да извърши подобно нещо. Трагедията е огромна за всички страни по случая, но ние трябва да разберем какво е отключило това в него, за да може да осигурим адекватна превенция, за да няма други такива случаи", потвърди новината пред "България Днес" професор Шопова.

Викторио Александров ще бъде съден именно за убийство в семейна среда. Той стреля по жена си Дарина Министерска и 1-годишното им бебенце Никол. Причина за вендетата с куршуми е желанието на Дарина да се раздели с Викторио, твърдят ченгетата. Според почернените близки на младата майка до агресията се стига и след категоричното нежелание на жертвата да припише на Викторио наследствения си апартамент. Психическият тормоз, налаган от Викторио над Дарина, започва след раждането на детето, още от родилния дом, разказват в полицията майката и бащата на момичето. Следва ограничаване на контактите й, забрана да поддържа профилите си в социалните мрежи и да ходи на кафе с приятелки и дори забрана да се вижда и говори с родителите си. Според близки на Дарина Викторио дори поставил тайни камери, за да следи жена си в дома й. Дарина от своя страна скрила телефон в тоалетната, за да може да търси помощ, ако й посегне. Причината за неспокойството й са били директните заплахи към нея от страна на бащата - че ще падне "случайно" от терасата, докато простира, и че ще катастрофира "инцидентно".

По информация от близки до убитата Дарина, тя няколко пъти е търсила съдействие от полицията, но е била отпратена с думите "да изгладят отношенията помежду си сами - заради детето". В крайна сметка ден преди убийството самият Викторио подава жалба срещу Дарина, че е "охладняла" към него след раждането на малката Никол и затова е депресиран.

Във фаталния ден Викторио взима пистолет и отива пред дома на Дарина. Не се знае как е влязъл вътре, защото бравата е била сменена. Предполага се, че я е подмамил да му отвори, след което е стрелял по нея. След това взима детето и цял ден обикаля с него по улиците на града. Наема и такси, което да го отведе в покрайнините на столицата, където гръмва детето в окото и то издъхва.

Към момента все още се чака психиатричната експертиза на Викторио, която да докаже дали е луд. Той твърди, че не помни случилото се. Родителите му го защитават, но са избягали от София. Покриват се веднага след кръвопролитието и след като обявяват в медиите, че застават до сина си, с което предизвикаха общественото негодувание. Въпреки че напускат София, те са успели да изберат сериозен адвокат на сина си и дори събират пари за хонорар. Прибрали три наема накуп за мазе, което отдават за фризьорски салон в провинцията, разкриват запознати пред "България Днес".

Почернените близки на Дарина преживяват тежко загубата, но намират утеха в каузите за борба срещу домашното насилие. Навръх 8 март те организираха тихо шествие до стълбите на парламента, където оставиха прекършени цветя, символизиращи счупения без време живот на младата майка Дарина, бебето Никол и останалите жертви от домашно насилие.



Още по темата: общо новини по темата: 31
03.10.2022 »
20.01.2021 »
20.01.2021 »
19.01.2021 »
19.01.2021 »
28.12.2020 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Малоумница , след като поема случай в който заподозрения е убил жена си и детето си, няма какво да приказва повече за закрила над жените , които са жертви на домашно насилие..Ламтящ за пари боклук е тази жена. Поела била случая за да види как така ... ходи на майната си ги разправяй тези глупости заучени!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: