Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Двама охранители на "Кауфланд" се отнесоха много гадно с клиент на магазина
Автор: Екип Burgas24.bg 09:24 / 18.02.2019Коментари (7)2685
© Google
"Добър ден, предоставям Ви сигнал към "Кауфланд" във връзка със ситуация, развила се в събота. В случай, че представлява интерес за редакцията Ви - моля публикувайте го (с или без редакторска намеса). Така започва сигналът на читател на Plovdiv24.bg, изпратен до нашата медия. Ето и цялата история: 

Това е сигналът към "Кауфланд", подаден в неделя сутринта:

"Името ми е Стоян Б. и бих искал да обърна внимание на изключително неприятна ситуация развила се вчера (събота, 16 февруари) в 17:00 часа в магазин Kaufland с адрес "Пещерско шосе" 36 в град Пловдив.

След като направих покупките и ги заплатих, на излизане от магазина бях спрян от охранител, който след бърз опит да се идентифицира с недотам представителна (замърсена) служебна карта на фирма "Боду" СОД, ме подкани за проверка в "стаичката“.

Попитах каква е тази стаичка и от какво е провокирана тази проверка, на което не ми беше даден ясен отговор, отново бях подканен да го придружа.

Отказах, като подчертах, че закупените от мен артикули и касовият бон за направените покупки се намират в количката и ако служителят желае, може да извърши каквото проверка иска на място.

В този момент втори служител на "Боду" СОД се присъедини към колегата си и с груб тон, който е недопустим за общуване с краен клиент, обясни (цитирам по памет): "Не се обяснявай. Влизай в стаичката за проверка“.

На въпросния господин обясних, че двамата нямат право да ме задържат, не са посочили причината за тази проверка, оказвам съдействие и ако желаят, мога да проверят касовия бон и направените от мен покупки на място. Казах също, че нямам никакво намерение да бъда воден в някаква стаичка, без да е ясна причината и правото на охранителната фирма за такива действия.

Вторият охранител повиши глас – направи още няколко груби забележки по мой адрес и в последствие двамата служители се отказаха да проведат проверката (за която към този момент още не можаха да дадат ясна причина).

Естествено подадох оплакване към дежурния управител – относно оплакването – управителят не можа да ми даде входящ номер на сигнала.

Моите въпроси към отговорния отдел на магазин Kaufland:

1. Допустимо ли е според Вас отношението на представителите на охранителната фирма в описаната ситуация?

2. Допустимо ли е да бъда подканян за отвеждане в помещение, за последващ обиск от представители на охранителна фирма, в случай, че оказвам съдействие – предоставям възможността за извършване на проверката на място?

3. Допустимо ли е представители на охранителната фирма да не носят баджовете за идентификация през цялото време, а да ги представят единствено при проверки?

4. Допустимо ли е да не бъде посочвана конкретната причина за проверка от тяхна страна?

Позволявам си и една препоръка – моля, имайте грижата и инструктирайте представителите на охранителна фирма, че външният вид (конкретно хигиената) на служебната  униформа, баджовете, както и езиковата култура при общуване с клиенти не са без значение. Колкото по-добре успеят да обяснят какво желаят и колкото по-представително изглеждат, толкова по-вероятно е да срещна разбиране в отсрещната страна".



Още по темата: общо новини по темата: 24
07.01.2024 »
13.04.2023 »
17.03.2023 »
10.07.2022 »
27.06.2022 »
27.03.2021 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 18.02.2019 г.
+5
 
 
Какво ви е чудно - в тия фирми работят пълни галоши - мързеливци, а и за друго не стават. Изведнъж им дали някаква власт и те са на 7-мото небе. Та как да се държат адекватно такива.
+6
 
 
Вярно ли има хора, които се вързват на тази проверка в стаичка ?!!??!
+7
 
 
скоро имаше подобен случай и в Сани, където издирвали под дърво и камък мъж чужденец с жена средна на ръст, българо говоряща и с кестенява коса :) Щом видели такава двойка веднага касиерката и охраната веднага ги обвинили, че имат неплатена предишна сметка, която до колкото си спомням беше около 4 лв и пред всички останали клиенти настоявали да си я платят. За да се изясни ситуацията "обвиняемите" поискали и то неколкократно да извикат полиция както и доказателства, каквито магазинът не могъл да предостави. Това е пълно безобразие и е редно да си понесат последствията за унижението, на което подлагат незаслужено клиентите си тези вериги. В крайна сметка даже и да са свидетели на подобни недобросъвестни прояви, те нямат право да изземват функциите на органите на реда.
+9
 
 
1. Никой освен органите на реда нямат право да извършва каквато и да е проверка/обиск/разпит в какъвто и да е вид! 2. Обаждаш се на полицията! 3. Обаждаш се на адвоката си! 4. Съдиш ги за нанесени морални щети и унижение!
+7
 
 
Заради жена ми посещавам магазина им в ж.к.Тракия.Чакам на касата и почивам.При едно от посещенията бях свидетел на следното.Мъж и жена от охраната застанаха до един клиент и започнаха да го карат да ги придружи.Познавах го.Мой пациент и дългогодишен служител в Криминална полиция- Пловдив. Обиди,нападки,заплахи.Видели на камерата ,че стои на щанда с парфюмерия и сигурно е прибрал нещо в джоба си.Това продължи 15 минути.Бяха помолени да си прегледат камерите и да извикат полиция.Охранителката остана да пази,а гомньото тръгна към стаята с мониторите.Оказало се ,че на камерата се вижда друг човек с подобно облекло .Когато се върна го обяви на колежката си ,веднага се обърнаха и тръгнаха без никакво извинение.
+8
 
 
Господина е абсолютно прав. Сблъсквал съм се с аругантното отношение на господата охранители във въпросния Кауфланд. Бях също проверен с много грубо отношение в една стаичка след като не откриха нищо нередно с наи груб тон ми казаха без никакво извинение че съм свобиден. Срамъ който побрах няма да ви описвам всичко гледаше в мен като наи големия криминален престъпник. За съжакение на по късен етап в разговор с адвокат съвсем случаино адвоката ме попита защо не се обади да ин спретнем едно дело за накърняване на личното достоинство за обида и още куп неща. Но уви беше минали много време. Съвет от мен в такава ситуация ако сте невини звънета на адвоката си и на полицията и ги съдете тези чобани.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: