Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам.-кмет съди българско семейство за коментар във фейсбук! Вади кръщелно, за да докаже, че не е вещер!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 22.01.2019Коментари (0)6002
©
Зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов заведе съдебен иск за 4500 лева срещу обикновено българско семейство. Причината е повече от необичайна – коментар в социалната мрежа, в който Николов е наречен "вещер". За това сигнализира общественикът Петко Петков в една от най-големите старозагорски групи.

Проверка на Burgas24.bg установи, че шансовете обиденият политик да спечели делото са минимални. Юрист с дългогодишен опит коментира пред нашата медия, че постът, който Николов заема, предполага по-висок праг на търпимост към критики, в това число и коментари в социалната мрежа.

Burgas24.bg публикува сигнала на Петко Петков без редакторска намеса:

Пиша отново по "смешната" тема, но сякаш този път никак не ми е смешно. Както може би разбрахте, заведените от г-н Тодоров дела ще бъдат прекратени по негово искане. Това далеч не означава, че проблемът е решен обаче. Такива дела има заведени и от зам.-кмета Йордан Николов. "Личност", която за мен е еталон за това, какво не трябва да бъда, но ще се огранича, защото рискувам с думите си да му причиня неизлечими болести и страдания, които дори не мога да си въобразя.

Днес до мен достигна документооборота по една от исковите молби заведени от Николов. Младо, щастливо и трудолюбиво семейство, този път се оказва мишена на Николов. Отново, в коментар под пост са изречени думи, една от които “вещер" и насочена към име “Йордан Николов". Как точно се стига до тук няма да задълбавам, но ще споделя онова, което дълбоко ме разстрои. В приложените констативни протоколи е видно, че Йордан Николов надълго и широко е ровил в профила на семейството. Заснети са всички “life events" - сватба, детенце и др.. Заснети са постове на стената на семейният профил. Шокирах се, когато видях и този, който гласи “СБОГОМ МАМО". Приложени са снимки от погребение на родителите на нарочените от Николов, на които присъстват и децата. Всъщност, цялата история се разиграва, докато семейството е в траур, а през това време Николов, от малкият си тъжен кабинет в общината, вместо с работа, се занимава с facebook. И без капка свян ги засилва към съда. Тук обаче историята започва да нагорчава значително повече. 4500 лева е обезщетението за “щетите" нанесени на лицето Николов, като е приложил снимка от лихвен калкулатор, с който е изчислил и + 95 лева лихва. Но не не, не парите са грозното тук (само).

Грозното идва от приложение номер 1 и 2, а именно кръщелното на Николов, написано с почерк на второкласник през 2006-а, с коeто оспорва твърдението, че е “вещер", както и амбулаторен лист от психиатър, в който е записано, че 58-годишният Николов е прочел думата “вещер" във facebook, внезапно се почувствал напрегнат и разтревожен, повишил стойности на АКН 195/100, силно сърцебиене и тежест в гръдната област, впоследствие направил астматичен пристъп, налагащ използване на специфична терапия.


“Обективно състояние" гласи: Психомоторно напрегнат, тревожен, с трескав лицеизраз. Спонтанно разкрива изживяванията от нарастваща тревожност, напрегнатост, главоболие, сърцебиене. Преработва психотравмиращото събитие и възприема като застрашаващо и уронващо личният му интегритет и безсъние.

Аз не само няма да приема думите на Николов за истина, но и остро ще осъдя безпардонното и аморалното му поведение. Г-н Николов не е случаен човек и славата му го изпреварва. Слава на един много тъжен заместник кмет. И болен очевидно. И с психически проблеми, пак очевидно. 

Бих призовал г-н Николов да последва примера на г-н Тодоров и да оттегли исковете си. Не защото аз така искам или смятам, че е редно. А защото вместо с дребни схеми и репресии, може да се захванем с истинска дейност, с която да градим. Негов е изборът и апелирам към г-н Тодоров, да обсъди тази възможност с подчиненият си и в случай, че до отмяна не се стигне, то добре да обмисли дали не е по-добре да го отзове на момента, тъй като очевидно има по-сериозни проблеми.

Вярвам, че разумът и искрено добрите намерения ще вземат превес и скоро всички ще забравим за случката. Днес картите са у вас и вие решавате. Утре ще е наш ред.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: