Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Разследваният инспектор: Искам да работя, за да издържам петчленното си семейство
Автор: Екип Burgas24.bg 13:12 / 13.11.2018Коментари (4)2002
© Фейсбук
Инспекторът социална дейност и възпитателна работа от Затвора – Варна Явор Д., разследван затова, че поискал и получил дар, парични средства, които не му се следват, за да извърши действия по служба ще продължи да търпи втората по тежест мярка за процесуална принуда. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди "домашния арест“ на обвиняемия и остави без уважение жалбата на защитата му срещу потвърдената и на първа инстанция мярка за неотклонение.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че инспекторът търпи "домашен арест“ от края на м.август тази година, когато му е било повдигнато обвинение за създадена организация и престъпна схема за получаване на парични средства от лица, изтърпяващи различни по размер наказания в Затвора Варна. Професионалните задължения на обвиняемия са били превъзпитание на затворниците, подпомагане на тяхната ресоциализация и коригиране на поведението им. В хода на следствените действия били събрани доказателства, че той се облагодетелствал финансово, за да извършва действия по служба, свързани с правното положение на лишени от свобода. Затворниците заплащали за предстоящите действия на инспектора чрез парични преводи към цивилно лице, свързано с лишен от свобода, привлечен като съучастник и помагач на обвиняемия. Престъпното деяние е тежко умишлено по смисъла на закона, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години. Инспекторът е освободен от длъжност.

Днес пред въззивната апелативна инстанция обвиняемият поиска да получи възможност да работи, за да издържа 5-членното си семейство. Той декларира, че ако бъде осъден е готов да понесе наказанието си, но в настоящия момент би искал да е полезен на близките си.

Варненският апелативен съд обаче потвърди като правилни и законосъобразни всички основания на Окръжен съд – Варна, с които е била потвърдена първоначалната мярка за неотклонение "домашен арест“. Три месеца след привличането на Явор Д. като обвиняем няма доказателства, които да разколебаят обосновано предположение, че той е съпричастен към престъпната дейност, която се отличава с висока степен на обществена опасност. Чистото съдебно минало на обвиняемия, постоянния му адрес и семейното му положение и на този етап от следствените действия са основание за извода, че няма опасност ако е под "домашен арест“, Явор Д. да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава втората по тежест мярка за процесуална принуда "домашен арест“, взета спрямо вече бившия инспектор социална дейност и възпитателна работа от Затвора – Варна Явор Д., разследван за подкуп е окончателно.



Още по темата: общо новини по темата: 7
31.08.2018 »
31.08.2018 »
30.08.2018 »
30.08.2018 »
31.07.2018 »
22.07.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.11.2018 г.
+1
 
 
Като го гледам каква пура е захапал, явно доста пари е прибрал и добре си е живял.Сега решил да се прави на мъченик ,че трябвало да издържа семейство.За такъв като него в затвора при престъпниците които е охранявал да прави свирки поне се научил да лапа пури.
+3
 
 
Работел в затвора като инспектор по възпитанието. Явно, не е успял да възпита поверените му индивиди, а самите затворници са го "възпитали". Затова нека си остане в пандиза, само че от другата страна на решетките... Спомням си филма "Топло", в който потърпевшите поискаха от директора на затвора да пусне измамниците да си довършат работата, а той им каза: "Абе вие ще ме вкарате в затвора, бе!", а те му казаха: "Ми вие и без това сте си тука"...
Aнонимен
на 13.11.2018 г.
-2
 
 
Ами. Като. Е. Окончателно. Това. Решение. И. Няма. Горна. Граница. На. Досъдебното. Производство. Този. Човек. Като. Не. Може. Да. Работи. Какво. Ще. Яде.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: