Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте как Бургас се готви за зимата!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 09.11.2018Коментари (0)3621
© Burgas24.bg
Представители на Община Бургас, държавни институции и пътноподдържащи фирми обсъдиха готовността за предстоящия зимен сезон. На срещата бяха координирани начините за реакция при възникването на усложнена обстановка и превантивните мерки за осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурните мрежи при зимни условия.

За почистването на улиците и комплексите в Бургас ще се грижи консорциум "Титан - Бургас". От фирмата са осигурили  1650 тона сол, 150 тона луга, 100 тона пясък и 2000 литра антилед за насипване по пътищата

Общинската пътна мрежа и кварталите ще се поддържат от фирма "Чистота" ЕООД, която разполага с 259 тона пясък, 80 тона сол и 32 тона луга.

За поддръжката на републиканската пътна мрежа ще се грижи Областно пътно управление, които в момента набавят необходимите материали.

Комисия от експерти на Община Бургас, ОД на МВР-Бургас и КАТ ще проверят в края ноември изправността на наличната техника на пътноподдържащите фирми.

При необходимост Жандармерията ще осигури допълнителни високопроходими машини, а "Пожарна безопасност и защита на населението" ще осигурява помощ на хора в трудно достъпни места и закъсали в снега автомобили.

От Бургаския затвор обещаха отново да съдействат с мобилна група от 20 души, лишени от свобода, които да почистват заледените спирки от градския транспорт и тротоарите около тях.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че лечебните заведения на територията на общината имат необходимите лекарства и медикаменти, заредени за един месец напред, а линейките на Спешна помощ вече са със зимни гуми и са минали технически преглед за работа при зимни условия.

Детските и учебните заведения, които се отопляват с локално парно, имат необходимото гориво за отопление през студените месеци, уверяват от Регионалния инспекторат по образование.

От EVN споделиха, че имат три дежурни екипа и възможност за осигуряване на допълнителни екипи, а ВиК имат 7 дежурни екипи в делничните дни и 4 - през почивните. И двете дружества обявиха, че разполагат с високопроходима техника.

Общинският превозвач "Бургасбус" също предприема мерки за осигуряването на добро и безопасно пътуване на хората през зимата. Те включват цялостна проверка на системите на градския транспорт и денонощни дежурства на диспечери.

От ОП "Транспорт" споделиха, че Центърът за видеонаблюдение на трафика ще следи в реално време пътната обстановка при зимни условия и при необходимост ще изпраща информация на отговорните институции.

На срещата присъстваха представители на Община Бургас, "Пожарна безопасност", Пътна полиция, Жандармерия, Бургаския затвор, Военен гарнизон - Бургас, общинските фирми "Бургасбус", "Чистота", "Хляб и хлебни изделия", БКС, консорциум "Титан-Бургас", "Черноморски солници", "Лукойл Нефтохим Бургас", ВиК-Бургас, EVN, Топлофикация-Бургас,  Летище Бургас, Пристанище Бургас, РИО, РЗИ, ЦСМП, Областно пътно управление, кметове и кметски наместници и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: