Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Нов свидетел срещу Кюфтето: Предложи ми да свърша работата – отказах, защото жертвата е журналист
Автор: Стиляна Божидарова 14:36 / 01.11.2018Коментари (1)13190
© Burgas24.bg
Трети анонимен свидетел уличава Петър Биберов – Кюфтето в палежа на апартамента на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Това стана ясно по време на днешното заседание, на което Окръжният съд трябва да потвърди или измени мярката му за неотклонение, предаде репортер на Burgas24.bg.

Мъжът, чието име към момента се пази в тайна, казал пред разследващите, че му е била "предложена същата работа" – да запали апартамента на Пенков, но той отказал, тъй като става въпрос за журналист.



"Разпитано е едно лице пред съдия, което е казало само, че Румен е прекият извършител. Двама анонимни свидетели са били разпитани съответно на 19 и 21 октомври, едва днес ни бяха предоставени протоколите. Те са изнесли общи факти - неща, които са говорени по медиите. Изведнъж де появява този трети
свидетел", коментира защитникът на Биберов. Той обжалва взетата мярка с искане тя да бъде изменена в "Домашен арест" или "Парична гаранция".

В съдебното заседание представителят на държавното обвинение представи писмени доказателства относно съдебното минало на обвиняемия, справка за задграничните му пътувания, както и протоколи за разпит на свидетели.

Припомняме, че Кюфтето е привлечен като подбудител на палежа пред дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. За пряк извършител на деянието бе посочен 33-годишният Румен Янакиев.

Биберов е няколкократно осъждан, включително като ръководител на ОПГ, палеж, увреждане на чуждо имущество и за нанасяне на лека телесна повреда срещу пострадалия от палежа Борислав Пенков.    

В крайна сметка Окръжният съд на Бургас потвърди определението на Районен съд – Бургас с което спрямо обвиняемия Петър Биберов е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Въззивната инстанция определи, че по делото липсват новоприети доказателства, които да разколебаят направения извод на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. Петър Биберов е привлечен за тежко умишлено престъпление. Настоящият съдебен състав счете, че и към момента продължава да съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан. Опасността се извежда от данните по делото за неговата личност.

Петър Биберов е многократно осъждан, като е изтърпявал ефективни наказания "Лишаване от свобода" за същото по вид престъпление, като за съда очевидно тези наказания не са изиграли своя поправителен и превъзпитателен ефект. Предходните осъждания на обвиняемия характеризират личността му като такава с утвърдени престъпни навици и обосновават извода, че той е с висока степен на обществена опасност. Според Окръжен съд – Бургас правилно и обосновано първоинстанционния съд е приел, че по делото са налице и данни за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие. Той многократно е напускал пределите на страната. С тези мотиви съдът потвърди взетата спрямо Биберов мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.




Още по темата: общо новини по темата: 19
31.05.2023 »
23.12.2019 »
22.12.2019 »
22.12.2019 »
09.05.2019 »
18.12.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.11.2018 г.
0
 
 
Добре де Румен е извършител той на две ли се раздели и е бил в приятелката му и в същото време и е бил на престъплението как стават тези работи само България няма да се оправи я вземете търсете кой точно го е запалил
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: