Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Спортният министър представи на премиера медалистите от олимпиадата в Буенос Айрес
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 31.10.2018Коментари (0)4173
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета българските медалисти от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и техните треньори.

В Аржентина изпратихме 24 атлети, които се състезаваха в 14 вида спорт и спечелиха 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Толкова, колкото от Младежките игри, проведени до момента в Сингапур и Нанджин.

"Благодаря първо на треньорите, тъй като без тях нищо не става. Второ на тези деца, които са пример за младото поколение. Чест е за нас, че Ви има и с каквото можем, ще помагаме, за да се развивате и занапред. Особено ако се преборим за Зимна младежка олимпиада, защото и в зимните спортове имаме добри млади атлети. Бъдете живи и здрави, слушайте треньорите, за да може да продължите с успехите“, каза премиерът Бойко Борисов.

Олимпийската шампионка в тройния скок Александра Начева благодари на министър-председателя от името на медалистите за подкрепата, която оказва към спорта и младите хора в България.

"Вие сте едно много силно поколение български спортисти, което ни донесе голяма радост. Благодаря на Вас и Вашите треньори за работата, която свършихте. Следих внимателно какво се случваше и как реагираха хората докато бяхте в Аржентина. Всички българи бяха много горди. Винаги се усеща, когато има успехи, така беше и сега“, заяви Красен Кралев.

Министър Кралев обяви премиите, които Министерството на младежта и спорта ще раздаде на младите спортисти, като няма да се прави разлика между цвета на спечелените отличия. Медалистите в индивидуалните състезания ще вземат по 15 000 лв. за спечелен медал, а отличията, спечелени в отборните смесени турнири с атлети от различни националности ще бъдат премирани с по 10 000 лв.

След посещението си в Министерски съвет медалистите и техните треньори бяха наградени с почетни плакети от Красен Кралев в Министерството на младежта и спорта. Министърът поръча на треньорите да напишат отделен план за подготовка за 2019 г. на всеки един от състезателите, като финансирането ще бъде осигурено от ММС. Младите спортисти ще получават допълнително и месечни средства. Всеки един клуб, класирал спортист до 6-то място на Младежките олимпийски игри пък ще получи допълнително по 5 000 лв. към сумата, която му се полага по Програмата за развитие на спортните клубове.

В Буенос Айрес, освен Александра Начева, шампиони станаха още двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров (индивидуално и отборно), стрелецът Кирил Киров (смесена двойка) и бадминтонистката Мария Делчева (отборно). Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзови медали спечелиха Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: