Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кардиолози се обявиха против смяната на часовото време
Автор: Екип Burgas24.bg 09:04 / 24.10.2018Коментари (15)1872
©
Кардиолози се обявиха против смяната на часовото време. Според специалистите отнемането на съня ни с промяната има негативен ефект върху здравето ни. Какви са рисковете поясни в "Здравей, България" по Нова тв кардиологът доц. Сотир Марчев.

"Добрата новина е, че метеоролозите казаха, че тази събота и неделя ще е по-топло. Другата е, че тази неделя ще спим един час повече. Това намалява сърдечно-съдовата смъртност. Има безспорни статистики в целия свят, че живеем в едно недоспало общество. Липсата на сън увеличава мозъчно-съдовата смъртност. Обратното – наспиването помага", поясни кардиологът.

"Изборът кое часово време да приемем не е съдбоносен. Светлата част на деня си е все толкова, както и да въртим часовника. Нашият резултат от труда ни не зависи от това какво ни показват стрелките на часовника. Те зависят от това как си организираме времето", на мнение е доц. Марчев.

По думите му времето е единственият актив, който е лимитиран.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
От тези цитати на кардиолога в статията така и не ми стана ясно с какво точно смяната на времето пречи на здравето. Ако това е искал да каже, или ако правилно е цитиран, от думите му се разбира, че опасност за здравето представлява недоспиването, а не смяната на часовото време два пъти в годината. Освен това казва как било добре, че другата седмица ще спим повече, а уж смяната на времето била вредна?!? Интересно ми е, че досега нито един кардиолог или разбирач по темата не съм чул публично да се обяви против ученето на смени на децата ни, против работата нощни смени или пък против сливането на почивни дни по празници, когато вместо рано сутрин работещите се излежават няколко дни, а после пак трябва да стават рано. С какво тези неща се различават от голямата драма със смяната на времето? Тук явно има някакъв неясен все още келепирец, за да се вдигне целият този вой. Нещо като при някои от пловдивските "еколози", които избирателно заявяват позиция.
Aнонимен
на 24.10.2018 г.
-1
 
 
И за хората от село и за тези от града, най-приятното и практично е така нареченото лятно време, просто защото прави светлата част след работно време повече. Лятото е прекрасно, а зимата става по-поносима. Така нареченото зимно време не е "нормалното", просто защото няма нормално а има часовници, които са измислени и се наместват от хората по различен начин в различните части на света-кой както му е удобно. Така, че спрете със стереотипите и гледайте кое е практично, приятно и удобно. Зимното е депресивно, не е за нашите ширини.Стига сте искали нещастие по нашите земи, на хората им трябват повече разходки и движение след края на работния ден.
-4
 
 
"Изборът кое часово време да приемем не е съдбоносен. Светлата част на деня си е все толкова, както и да въртим часовника. Нашият резултат от труда ни не зависи от това какво ни показват стрелките на часовника. Те зависят от това как си организираме времето", обаче влюбените в едно от двете времена не спират да ни обясняват че точно техният любимец трябва да бъде избран. А аргументите, когато въобще бъдат посочени такива, направо къртят... :)
Aнонимен
на 24.10.2018 г.
+4
 
 
зимното време си е нашето следователно то трябва да остане.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: