Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Второ злато за акробатите, Валентин Андреев със сребро на чук
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 16.10.2018Коментари (0)1331
© БОК
Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечели втора титла на продължаващите в Буенос Айрес младежки олимпийски игри.

Българският тандем влезе с трети резултат във финала, но там бе недостижим с общ резултат 27.850 т. Среброто е за Израел с 27.590, а бронзът за Украйна с 27.450 т. Костадинова и Димитров вече грабнаха едно злато преди седмица като част от обединен мултинационален гимнастически отбор преди седмица.

Същевременно Валентин Андреев донесе пореден медал на България от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 17-годишният ни талант в хвърлянето на чук извоюва сребърното отличие, след като и във втората фаза на надпреварата постигна 81.67 метра и общ сбор от двата състезателни дни 163.96 метра. Българинът беше изпреварен единствено от световния рекордьор под 18 години Михайло Кохан (Украйна), който записа най-силния резултат и във втората фаза - 85.14 метра. Той стигна до олимпийската титла със сбор от 171.11 метра.

Така България вече девет медалисти и девет отличия на младежката олимпиада: 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. До момента титли в отборните състезанията спечелиха стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които днес завоюваха и самостоятелно злато.

Адриан Андреев спечели сребро на двойки в тениса, вицешампион е и щангистът Христо Христов, а третото ни сребро дойде днес от Валентин Андреев. Бронзовите ни отличия са две - на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

С втората си серия от опити на гюле и Яна Копчева приключи участието си на игрите. Българката се нареди на престижното шесто място с 15.24 м най-добър резултат във втората фаза и общ сбор 30.65.

Двамата ни представители в модерния петобой стартираха участието си в отборната микс щафета като част от интернационални двойки. Зорница Стоилова е в дует с унгареца Шчаба Бом, а Христо Панайотов в тандем с киргизстанката Екатерина Тарева. Във фехтовката отборът на Христо се нареди 17-и, а на Зорница – 18-и. Останалите изпитания са във вторник.

В бокса Горяна Стоева започна с победа своето участие в кат. до 51 кг. В първото си излизане на ринга българката отстрани с 5:0 представителката на Узбекистан Хуррсандой Холматова. На полуфинала Стоева ще срещне Адижат Гбадамоси от Нигерия, двубоят е насрочен за два часа след полунощ срещу сряда българско време.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: