Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Великолепната Татяна Лолова чете стихове в петия ден на Порт Прим Арт Фест
Автор: Екип Burgas24.bg 11:44 / 15.10.2018Коментари (0)1958
©
Фестивалът на изкуствата зарадва бургазлии и с премиера за града на концерт BG Vintage

Великолепната актриса Татяна Лолова чете стихове в петия ден на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Сцена на блестящия рецитал бе клуб "Таргет", където от 18:00 часа стартира представянето на поетите Марианна Георгиева и Иван Ланджев. Двамата творци представи журналистът, поет и писател Силвия Чолева, която е носител на многобройни отличия, включително за популяризиране на съвременната българска поезия.

Първа своите творби представи Марианна Георгиева. Заглавието на стихосбирката ѝ "Екзотични начини за разрязване на птица" подсказва за определено различно, интригуващо, сюрреалистично съдържание. Юрист по професия, Марианна вплита в стиховете си различни науки. Тя е завършила и магистратури по психодрама, както и творческо писане. Пред присъстващите, тя прочете избрани свои стихове, включително непредставяни до момента пред публика.

Творбите си пред аудиторията представи и Иван Ланджев. Той е бакалавър по философия, магистър по културология и специалист и преподавател по руска литература. Освен като поет и писател, се изявява и като сценарист. Работил е по "Стъклен дом", "Столичани в повече", "Фамилията", "Революция Z". Освен свои стихове от стихосбирките си "По вина на Боби Фишер“ (2010 г.) и "Ние според мансардата“ (2014) той също представи дебютно нови свои стихове.

Вълнуващ акцент в събитието бе спонтанното решение на великолепната актриса и патрон на Порт Прим Арт Фест 2018 Татяна Лолова да се включи в поетичното представяне. Освен, че изчете няколко от стиховете на Иван Ланджев, тя непрекъснато се шегуваше с публиката. Рециталът приключи с отлично настроение и автографи. Гостите се преместиха от клуб "Таргет" в залата на Държавна опера - Бургас, където в 19:30 започна концерт BG Vintage.

Това е спектакъл, достоен за всяка сцена по света. Музикантите, част от проекта, представиха пред публиката стари български градски песни в нови аранжименти, дело на Мишо Йосифов. Впечатляващата, автентична атмосфера бе резултат не само от вдъхновяващите музикални изпълнения, но и от безупречното сценично поведение на изпълнителите и визията им - облекла, прически, грим - която бе като от корица на списание от миналия век.

Първата песен, с която музикантите от BG Vintage поздравиха Бургас, бе тематичната "И замириса на море“. Не по-малко вълнуващи бяха и следващите изпълнения, за които гласовете на проекта смениха няколко визии. Изключително атрактивно бе участието на Вера Шандел като конферансие на концерта. Тя, заедно с директора на BG Vintage Мишо Йосифов и дамата, с грижа за организацията и комуникацията Елисавета Петрушева са триото, отговорно за съживяването на старите песни на нов глас чрез този атрактивен проект.

Публиката се забавлява, аплодира и се радва заедно с изпълнителите. След края на последната песен – ги подкани към бис с нестихващи аплаузи на крака – и за награда чу отново авторското парче на BG Vintage “На моята тераса“.

Специално внимание заслужава всеки музикант от проекта. Ето ги и тях:

Велека Цанкова – вокал

Ганиела Ганева  - вокал

©
Ицо Любенов – вокал

Момчил Косев – вокал и китара

Иван Йорданов – саксофон

Исак Бенбасат – пиано

Светлин Стайков – бас китара

Виктор Викторов – барабани

със специалното участие на

Велислав Стоянов – тромбон и

Михаил Йосифов – тромпет и диригент

С изключение на последните двама, изпълнителският състав на "BG Vintage" е изцяло от талантливи студенти на Михаил Йосифов в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

BG Vintage събра стотици бургазлии на едно изключително забавно изживяване, което върна Бургас в отминалите времена, с универсалния език на музиката.

Днес, събота (13 октомври) е заключителният ден от Порт Прим Арт Фест. След като от 11 часа на емоционална среща с публиката в Гранд Хотел и СПА Приморец Татяна Лолова представи книгата си "1/2 живот“ (и я разсмя до сълзи, игра, разказва и изобщо изнесе цял спектакъл), от 15:00 часа отново в 5-звездния Гранд на Бургас своят първи роман ще представи журналистът, писател и специалист по етикет и протокол Мария Касимова-Моасе. В 18:30 пък, е стартът на представителната изложба, която ще сложи финал на тазгодишното издание на фестивала на изкуствата. В нея, свои творби ще представят Венелин Шурелов, Атанас Атанасов, Красимир Карабаджаков, Алла Георгиева, Коста Данев, Иван Тотев, Саша Панчич, Зоран Мише,

И идеологът на Порт Прим Арт Фест художникът Стефан Божков.

Фестивалът на изкуствата Порт Прим Арт Фест се организира от Гранд Хотел и СПА Приморец, със съдействието на община Бургас.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: