Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Скандалът се разраства! Съветници искат да "обезглавят" Нефтохимик заради гаврата с вмирисаната риба
Автор: Екип Burgas24.bg 14:32 / 09.09.2018Коментари (0)6803
© Burgas24.bg
Не е допустимо ръководството на предприятие с мажоритарна собственост на Община Бургас да унижава по такъв примитивен начин гражданите, се посочва в докладната

Свикване на общо събрание на акционерите в ПФК "Нефтохимик Бургас 1962“ АД и смяна на цялото ръководство на клуба поискаха общинските съветници от Реформаторския блок, установи проверка на Burgas24.bg. Както ние единствени съобщихме тази сутрин, войната между двата бургаски клуба започна да загрубява, като сраженията отдавна напуснаха пределите на "зеления килим".

Като мотив за докладната записка, която са входирали на 7-и септември, общинските съветници посочват гаврата с вмирисаната риба, който помрачи градското дерби на старта на Трета лига. Случайно или не, тогава именно Костадин Марков, който е едно от знаковите лица на СДС даде гласност на случая, като остро разкритикува цялата организация на Нефтохимик. Нещо повече – настоящият шеф на Черноморец засегна най-болната тема за бургаския футбол, обвинявайки "шейховете", че пилеят общински пари. И не е никак изненадващо, че дрязгите между двата клуба се пренесоха от футболния терен на политическата сцена.

"Градското дерби, макар и на аматьорско ниво, се чакаше с години от любителите на футболната игра в град Бургас. И Черноморец, и Нефтохимик преживяха своя катарзис, като "Нефтохимик 1962“ дори придоби статут на Общински клуб и затова очакванията на нашите съграждани бяха за празник на футбола в град Бургас. Тези очаквания не само не се оправдаха, но с действията си по организацията на мача отборът домакин направи всичко възможно да опорочи нормалното протичане на футболната среща, като противопостави едни бургазлии на други. За привържениците на Черноморец 1919 бе определена една каса за продажба на билети, която умишлено бави издаването на билети и в началото на мача на касата има опашка от над 200 човека. Последният човек от тази опашка е влязъл 10 минути преди края на първото полувреме. В сектора определен за публиката на Черноморец 1919 са разхвърляни торби с вмирисана риба. В разрез с изискванията за провеждане на спортни мероприятия с висок емоционален заряд буферна зона между привържениците на двата отбора на практика не е създадена. След края на мача фенове със сини фланелки, включително деца са били подканяни от охраната да си свалят фланелките, за да не ги бият отвън фенове на Нефтохимик", аргументират искането си Георги Митев, Тошко Иванов, Станимир Апостолов и Димитър Христов.

"Община Бургас инвестира значителни финансови средства както за масов и елитен спорт, така и за изграждане на модерна спортна инфраструктура с данъците на всички свои граждани. Община Бургас се е наложила като еталон в страната при организацията на своите културни и спортни мероприятия, фестивали, финали на големи първенства и турнири. Ето защо считаме, че организацията на това спортно събитие не отговаря на високите стандарти наложени от Община Бургас и хвърля грозно петно върху града ни. Не е допустимо ръководството на предприятие с мажоритарна собственост на Община Бургас да унижава по такъв примитивен начин гражданите на град Бургас. Това ли е примерът за поведение, който се дава на посетителите на спортни събития", питат общинските съветници.

В докладната се посочва още, че поведението на ръководството на Нафтата погазва грубо нормите на чл. чл. 41, ал. 1, т. 4, предложения от едно до три и чл. чл. 42 от Закона за физическото възпитание и спорта, както и общоприетия морал и етика.

"Ръководството на клуба не се справя с изискването на закона за насърчаване на честна игра, възпитаване на взаимното уважение между зрители и между играчи. Поведението на ръководството на клуба може да е всичко друго, но не и защита на обществения интерес. Не съществуват никакви гаранции, че случилото се няма да се повтори", се казва в заключение.

Искането на групата на Реформаторите е да бъде свикано събрание на акционерите на ПФК "Нефтохимик Бургас 1962“ АД нe по-късно от 45 /четирдесет и пет/ дни от влизане в сила на решението, на което да бъде освободен Съветът на директорите в Нефтохимик и да бъде избрано ново управление.

Предложението със сигурност ще е една от най-горещите точки на предстоящата сесия, защото част от съветниците от дълго време настояват общината да излезе от акционерното дружество на Нефтохимик и клубът да остане частен, подобно на останалите спортни дружества в Бургас. Не е изключено докладната да е прелюдия към евентуално джиросване на общинските акции към бизнеса или привържениците на клуба.
Още по темата: общо новини по темата: 66
29.05.2019
24.05.2019
21.05.2019
19.05.2019
12.05.2019
11.04.2019
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: