Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
264 състезатели на триатлона "Лъвско сърце“
Автор: Екип Burgas24.bg 15:48 / 28.08.2018Коментари (0)1679
©
Общо 264 участници ще се включат в ултра крос триатлона “Лъвско сърце" на 1-ви септември в Приморско. Състезанието се провежда за трета поредна година и предизвиква участниците да събудят своето лъвско сърце, като преминат трасе с обща дистанция от 140 километра.

Уникалното по рода си състезание в България с всяка година продължава да привлича все повече атлети и любители на спорта, готови да премерят сили със себе си. Трите етапа на триатлона включват 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо.

Тази година "Лъвско сърце“ ще постави на изпитание издръжливостта на 264-ма състезатели от пет националности, сред които 33 жени. Те ще трябва да преминат 140 километровото трасе индивидуално или отборно в щафета от трима за контролно време от 13 часа.

"Лъвско сърце мотивира все повече хора, които не са спортували активно досега. Радваме се, че имаме възможност да участваме в изграждането на триатлонска общност в България“, заяви Филип Шавов от организационния екип.

Общо 105 състезатели и 53 отбора от трима (плувец, колоездач и бегач) ще включат в категориите Ултра и Щафета. Най-младите участници са на 18 години, а най-възрастният е на 61 години.

Организаторите приканват всички желаещи да заповядат на Базов лагер "Лъвско сърце“ на плаж Перла в Приморско на 1-ви септември и да станат част от третото издание на единствения български ултра крос триатлон. Ще бъде осигурено и онлайн излъчване и проследяване на живо.

Освен голям интерес от страна на участници, тази година “Лъвско сърце" привлича и огромен брой доброволци - над 80 желаещи ще се включват в организацията на състезанието.

Трасето на "Лъвско сърце“ не е случайно избрано. Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища. Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене - се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап е за бегачите - в резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: