Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Три националки от "Черноморец" се подготвят за Европейското първенство
Автор: Екип Burgas24.bg 09:13 / 28.08.2018Коментари (0)1161
©
Бургаският клуб по водна топка "Черноморец" има три представителки в националния отбор на България, - девойки до 19 г. В групата от 12 състезателки остават 14-годишните Росица Желязкова и Стела Димитрова, които са най-малките по възраст в състава. Част от националния тим е и с година по-голямата от тях вратарка в "Черноморец" Александра Ненова.

В отбора преобладават състезателки от шампиона "Ботев 2000" /Враца/. От столичните клубове представителката е една, а от морските единствено "Черноморец" има националки. В разширения състав по-рано бяха извикани общо 23 ватерполистки.

Бургаските момичета са вицешампионки със своя тим "Черноморец" при девойки до 17 г. Освен това те са и част от женския отбор на клуба, с който през изминалия сезон спечелиха бронзови медали в първенството на страната и в турнира за Купа България.

За крехката си възраст ватерполистките ни натрупаха сериозен опит от участията си с "Черноморец" в международни турнири. Вложеният труд и време от страна на състезателки, както и неуморната работа на треньора Петър Йонов, дават своите видими резултати, което е капитал не само за бургаската водна топка, но и за българската женска водна топка.

Съставът девойки U19 продължава подготовка за участие в Европейското първенство, което ще се проведе в Мадейра от 8 до 16 септември т.г. Вторият лагер на българките е от 27 август до 3 септември в Сандански. Отборът ни ще отпътува за португалския остров Мадейра на 7 септември.

Миналия сезон девойките на България се класираха на 11 място в първенството на Стария континент.

Състав на националния отбор България за Европейското първенство за девойки до 19 г.:

Хелена Христова /Ботев 2000/ вратар; Александра Ненова /Черноморец/ вратар; Патрисия Ефтимова /Ботев 2000/ вратар; Рени Руменова /Ботев 2000/; Катрин Стефанова /Ботев 2000/; Михаела Нанева /Локомотив/; Росица Желязкова /Черноморец/; Стела Димитрова /Черноморец/; Хрисияна Христова /Ботев 2000/; Мелани Христова /Ботев 2000/; Виктория Минчева /Ботев 2000/; Ива Джунова /Ботев 2000/.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: