Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ангелкова очаква 5 % ръст на туристите, търсят се скъпи хотели
Автор: Екип Burgas24.bg 15:06 / 17.08.2018Коментари (1)2378
© Burgas24.bg
Туристите търсят най-вече 4 и 5-звездните хотели. Това показва, че нашите дестинации се разпознават като място, което предлага високо качество на туристическия продукт на добра цена. Това каза в Бургас министърът  на туризма Николина Ангелкова по време на  кръгла за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации, предаде репортер на Burgas24.bg

"За летния сезон се очакваме ръст от около 5 процента, като се надявам лошото време, което имахме предишния месец, да не е повлияло на туристите, избрали България", добави Ангелкова. 

През първите 6 месеца на годината туристите, посетили Бургас, са с 30 % повече. "На база на спада на руските туристи това е изключително оптимистична цифра. Зад тях се крят усилията на местната власт и летището за привличане на нискотарифните превозвачи", отбеляза от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.   

"Създадохме проекта за винено-кулинарни дестинации с цел България да се утвърди като  разпознаваема за целогодишен туризъм. С тяхна подкрепа ще насочим вниманието на туристите както към основните ни услуги- зимен и летен туризъм, така и към другите видове, който страната може да предложи. Планираме през октомври заедно с Министерството на земеделието, храните и горите да представим утвърдените от бранша и местните власти винено-кулинарни дестинации", съобщи още Ангелкова.

Концепцията включва 12 винено-кулинарни дестинации, преминаващи през територията на цялата страна. В тях участват повече от 50 общини и над 100 туристически обекта.  "Чрез обществените дискусии искаме с помощта на бизнеса и местните общности да обогатим и надградим концепцията за дестинациите, за да създадем цялостен и полезен продукт, който ще подпомага туристическия и земеделския бизнес, а по-този начин и развитието на региона. Вече имаме запазена марка и лого "Сподели България", което ще подпомогне популяризирането на проекта и представянето на страната като място  разнообразни туристически продукти", каза Ангелкова.

Министърът призова всички заинтересовани да изпращат предложения за дестинациите, за да се създаде един полезен и работещ проект, който да подпомага работата на бизнеса, общините и министерството и да допринася цялостно за развитието на туризма.

Повече вижте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какви скъпи хотели, какви глупости приказва тая.На тая сволач, която идва в България, на тези помияри и палатка им е много.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: