Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
България ще гони медали на Евро 2018 по мини футбол
Автор: Екип Burgas24.bg 14:52 / 10.08.2018Коментари (0)2119
© БФС
Българският национален отбор по мини футбол за мъже заминава с оптимизъм за Евро 2018, което ще се проведе между 12 и 19 август в Киев, Украйна. На официална пресконференция, проведена в Националната футболна база "Бояна" днес, председателят на Българска асоциация мини футбол Братан Братанов, селекционерът на "лъвовете" Даниел Несторов и един от лидерите в състава ни Алексей Степанов споделиха очакванията си за предстоящата надпревара, в която родните национали ще се опитат да подобрят класирането от миналогодишното издание на континенталните финали.

На първенството в Чехия през 2017 г. България достигна до четвъртфиналите, където отпадна драматично от тима на домакините с 0:1.

"Отборът ни прогресира с бързи темпове. Съвсем наскоро имахме възможност да премерим сили в контролни мачове с 6-кратния европейски шампион Румъния и показахме, че по нищо не им отстъпваме. Това ми дава оптимизъм, че в Украйна ще се представим на ниво. Правим го единствено от благородни подбуди, не преследваме никакви комерсиални цели. Всичко е в името на България и на това все повече хора да се запалят по мини футбола, който е най-широко практикуваният спорт в света. Това би било от полза на обществото ни като цяло. Искам да благодаря за оказаната подкрепа на Българския футболен съюз и лично на президента Борислав Михайлов", сподели Братанов.

На Евро 2018 България ще е в една предварителна група с отборите на Ейре, Босна и Херцеговина, Казахстан и Албания. Първите два тима във всяка група ще продължат на четвъртфинал. Отборите ще се състоят от 5 полеви играчи и един вратар, а мачовете ще се играят на изкуствена настилка. Размерите на терена ще са 25 на 50 метра.

"Ще дадем всичко от себе си, за да се представим достойно. Миналата година загуба с един гол разлика ни спря по пътя към медалите, надявам се сега да стигнем по-далече. Защо да не се поздравим и с купата", каза от своя страна националният селекционер Даниел Несторов.

"Направихме наистина силна подготовка. Заминаваме за турнира в състав от 15 футболисти, които вложиха изключителна енергия и желание да се подготвят максимално добре. Ние сме аматьори, но желанието ни е да зарадваме всички българи. Дано в края на турнира страната ни да се гордее с нас", добави Степанов.
Още по темата: общо новини по темата: 6
09.09.2019
13.08.2018
12.08.2018
05.08.2018
22.07.2018
22.07.2018






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: