Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Богориди“ с околните улици стават "БУЛЕВАРТ“ – мрежа от интересни местенца за култура и забавление
Автор: Екип Burgas24.bg 13:37 / 25.07.2018Коментари (0)4245
©
Проектът "БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата" обединява Община Бургас и широк кръг от партньори около целта обновената пешеходна "Богориди" и околните улици да се превърнат в знаково място за създаване и потребяване на изкуство, култура и забавления.

Общите усилия могат да превърнат това пространство в естествено поле за изява на поети и писатели, художници и артисти, в място за фестивали, арт инсталации и театър. Мрежата на сетивата в сърцето на града ще предложи на неговите жители и гости събития и кътчета, които те предизвикват да забавиш темпото, да се огледаш, да останеш, за да видиш, чуеш и участваш.

"БУЛЕВАРТ" иска да провокира предприемачите и хората на изкуството да експериментират без ограничения в приятелска среда. Неформален екип от фасилитатори ще подкрепя участниците в Мрежата от бизнес и креативни индустрии при реализацията на бъдещи творчески проекти и събития. Специално създадена онлайн платформа ще предлага възможност за споделяне и гледане на събития в паралелна виртуална реалност.

Проектът иска да създаде атрактивна дестинация в Бургас, която привлича различни публики и стимулира творческия заряд на града. Неговият екип внимателно проучи успешни примери от България и чужбина за развитие на подобни творчески мрежи и ще приложи най-добрите практики, за да може "БУЛЕВАРТ" да стимулира печелившото сътрудничество между културните, творческите индустрии, микро и малкия бизнес в централната част на града, за да се създаде здрава и устойчива общност в рамките на Мрежата, ефективна комуникация между всички участници и целогодишен активен живот.

Община Бургас предлага на участниците в Мрежата на сетивата индивидуална административна и консултантска подкрепа, финансови стимули, както и активно популяризиране на събитията чрез своята платформа във виртуалното интернет пространство.

от 25 юли 2018 г. "БУЛЕВАРТ" търси своите първи участници, които да заредят с енергия и идеи бъдещия Творчески квартал на Бургас и заедно с организаторите да развият инициативата. До 20 август всеки бургаски артист, предприемач и общественик може да кандидатства, за да бъде избран сред първите "жители" на Квартала. За членство в мрежата се кандидатства с проектна инициатива, която е или 100 % финансирана от кандидата, или с бюджет, финансиран минимум до 50 % от кандидата и съфинансиран от Община Бургас.

Част от кандидатите могат да получат и финансов стимул за новото си начинание.

Всеки проект на избраните след селекция нови членове на Мрежата трябва да отговаря на следните условия: да съответства на и да подкрепя ценностите на мрежата; предложената за реализация инициатива да представя партньорство между бизнеса и творческа индустрия и да бъде устойчива във времето.

Маркираните със стикера "БУЛЕВАРТ" обекти в рамките на Мрежата на сетивата ще удостоверяват ангажираността си да работят активно за утвърждаване на новата инициатива и устойчивото й "зелено" развитие.

Финансовата подкрепа от страна на Община Бургас за проекти на първоначално включили се членове ще бъде в размер до 5000 лв. Тази сума следва да  бъде допълваща до максимум 50 % от общия бюджет на кандидатствалия за финансиране проект. Финансовото подпомагане на проекти в рамките на Мрежата на сетивата ще се извършва след оценка, по реда на кандидатстването и до изчерпване на определения за 2018 г. общ първоначален ресурс от 25 000 лв.

За целите на процедурата са определени два крайни срока до края на тази година за извършване на подбор на кандидати за членове на Мрежата, оценка и класиране на проекти за съфинансиране от Община Бургас - 5 септември и 15 ноември 2018 г.

Кандидати за членове на Мрежата на сетивата могат да бъдат български или чуждестранни юридически лица, които развиват микро или малък бизнес, пълнолетни физически лица, предприемачи, занаятчии, индивидуални творци и артисти, кооперации по Закона за кооперациите или граждански дружества по Закона за задълженията и договорите.

Пълната информация за "БУЛЕВАРТ", както и формуляр за кандидатстване, може да откриете тук

"БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата" е инициатива за многостранно сътрудничество между Община Бургас, микро и малък бизнес, културните и творчески индустрии, които  са обединени в мрежа от обекти и събития.

Териториалният обхват на инициативата е Централна градска част на Бургас, заключена между (но не само) бул. "Сан Стефано", ул. "Христо Ботев" и ул. "Цар Петър", бул. "Иван Вазов" и ул. "Александър Батенберг", бул. "Демокрация".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: