Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тя разплака България! Единствено стадото на баба Дора остана живо в с. Шарково
Автор: Екип Burgas24.bg 10:35 / 15.07.2018Коментари (7)5737
© bTV
"Взели сме над 6 000 проби и в трите населени места те са дали положителен резултат. Болестта наистина е  много опасна - избити са към 4000 животни. " Така коментира министърът на земеделието Румен Порожанов ситуацията с евтаназираните животни пред bTV.

"Нормално е баба Дора да приема нещата така. Тези животни са част от живота й. Правим максималното и мисля, че стопаните разбраха. Уточнихме се, ще има обезщетение - около 150 лв. на животно. Ще направя предложение тази цена да се вдигне до 190 лева, но това трябва да се гласува в Министерски съвет. Аз съм обяснил на хората как сме стигнали до тази сума. Междувременно има опция след като чумата утихне, да им бъдат предоставени безплатни животни. Не си правим пазарлък с мъката на хората", обяснява той.

"Агенция по храните трябваше да отиде, да говори с хората и да им се обясни - и за опасностите от болестта, и каква е причината да вземем това решение. Още не съм преценил дали ще искам оставки", огорчен е Порожанов.

На въпрос "как се чувства в момента", министърът беше искрен: "Притеснен съм. Не става дума само за овцевъдството. Идва африканска чума. Разбира се, че съм притеснен."

Междувременно баба Дора от село Шарково, която сама отглежда стадото си от овце и кози, се превърна в символ на умиращия земеделски стопанин в погранична Странджа. Мъката на 68-годишната жена по обявените за унищожаване заради чума здрави животни докара земеделският министър Румен Порожанов при нея вчера.

"Министърът каза, че ме гледал по "Фейсбук" и заради мен дошъл тук. Аз го помолих да ми остави животните, да ми ги запази – не искам да ми плаща животните, искам си моето стадо. Човекът каза, че не могат да го оставят, защото попада в трикилометровата зона на убиване вече", казва баба Дора със сълзи на очи. Заради възрастта си едва ли баба Дора ще гледа друго стадо отново. В момента стадото на баба Дора е единственото, което е останало в селото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не са пет овце и три кози и никой не отрича наводнението. Става въпрос за нещастия, които се причиняват от хора,на които не им пука за другите хора. Затова не трябва да мълчим.
+1
 
 
Наводненията отнесоха половин България , барабар с къщите , колите и животните , тук голямо реване пада за пет овце и три кози ....ееееее , ами престанете вече !!!
-1
 
 
Още го четкайте онзи как станал дядо, каква лента отрязал инезнамсиощекакво.
+2
 
 
Това се е случвало и в други държави от ЕС, не само в България са избивани животни заради зараза. Конспирацията от страна на ЕС срещу бедния, изстрадал, мизерстващ български животновъд и земеделец, съществува само като идея, заради липсата на национална принадлежност, отказа да се търси отговорност от родните мутри, ползватели на субсидии, прекупвачите които издеватеслтват, вносителите на контрабанда и.тн. Страха и бездушието създават идеята, че друг е виновен. Срещу нашите мутри никога не е имало възмездие, те не са хора на Меркел, те са си наши хора. Достатъчно голяма част от българите са страхливи роби, затова дребния български производител винаги ще бедства. Други народи са по-тъпи, но са по-добре, защото като се хвърли един камък, всички тръгват и не спират докато не получат каквото искат. Бойко и да си отиде, българина няма да се промени.
+2
 
 
Поредната долна и безочлива лъжа, чумата по животните се проявява от 3-7 дена след заразяването, вече трети месец се избиват животните целенасочено. Полицията на Меркел Акбар и Боко Ханъм от Банкя нахлува в частен имот за да избие препитанието на собствениците. Не допуска собствениците на имота вътре по неясно какви причини ( село Крайново ). Писмо от протестиращ в с. Шарково , публикуваме без редакторска намеса: "С огромно съжаление съобщавам, че току що под контрола на 15-те полицая и 30-те "ветеринари от ромски произход в бели облекла " беше затрито едно стопанство от около 60 овце на едно нормално българско семейство. С най-голяма наглост ветеринарите като си тръгваха показваха средни пръсти към нас, а пазителите на реда ги пазеха!" Машала Меркеле машала боко ханъме, юнкер алкохоликов и всички протежета на монсанто, бял ден да не видите
+1
 
 
а ще каже ли другите 850лв. от ЕС на животно къде ще изчезнат ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: