Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ужас! Момиченце пострада тежко в детска градина! (18+)
Автор: Екип Burgas24.bg 15:29 / 06.07.2018Коментари (3)36445
4-годишната Ламбина Ламбова, която пострада при инцидент в детска градина "Бодра смяна“ в Горна Оряховица, все още посещава различни лекари със семейството си, сподели бащата на детето Иван Ламбов. Настоящият управител на общинската фирма  "Паркинги и гаражи“ във Велико Търново от няколко дни изживява ужаса да гледа дъщеря си с обезобразено лице. 

В злополучния ден шкаф се стоварил върху главата на момиченцето, а от персонала не реагирали адекватно, твърди Ламбов. И действително "Спешна помощ“ не е повикана повече от час. След пристигане на майката дори медицинската сестра в детската градина не е съпроводила детето до болницата. 

"Тя дори не е отишла до колата, в която съпругата ми е сложила детето. Освен това от ръководството на детската градина са длъжни при такъв инцидент да уведомят Регионалното управление на образованието. Там обаче сигнал не е подаден“, споделя Иван Ламбов. В крайна сметка детето се оказало със счупен нос. Откарали го в Плевен, където по думите на Ламбов попаднали на много добър екип.

На детето били правени силиконови импланти за стабилизиране на хрущяла, които после трябвало да бъдат махнати. Операцията извършил доцент Александър Вълков в Клиниката по лицево-челюстна хирургия. А пострадалото семейство било насочено към Плевен от д-р Борислав Генчев от МБАЛ "Св. Иван Рилски“, където детето първоначално било откарано. 

"Не знам как издържах, помогна ми това, че съм спортист и съм възпитаван да издържам на всякакво напрежение“, разказва Иван Ламбов. 

Директорката на детската градина е неоткриваема през последните дни. По случая работят от Община Горна Оряховица, полицията и прокуратурата. В момента се извършва проверка, а в понеделник родители ще протестират пред детската градина. Те ще настояват директорката Жанета Иванова да подаде оставка. 

"Никой от детската градина не попита как е детето ми. Казали, че не са викнали "Спешна помощ“, защото не видели, че детето е с ударена глава, а това беше очевидно. Тя не си е ударила ръката или крака, а главата. Имало е медицинска сестра, тя трябва да знае какви последствия крие подобен удар“, споделя още Иван Ламбов.

Според него от детската градина са се опитали да прикрият случая. В момента детенцето е вкъщи, но се налага да посещава още лекари. От удара е засегнато и едното око на момиченцето, което е получило кръвоизлив. Иван Ламбов си пожелава детето да се оправи напълно и недоумява как е възможно да изпрати дъщеря си здрава в детското заведение, а да я види след това в тежко състояние, пише "Регнюз".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ужас. Бързо възстановяване на детенцето вќ¤
0
 
 
Ужас... Защо цял час не са повикали Бърза помощ? Къде блеят???
+3
 
 
Милото дете ! А в градините ? ...нямам думи ,как и накъде така ,с това безхаберие.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: