Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте как какви мерки предприе EVN преди активния летен сезон по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 16:32 / 12.06.2018Коментари (0)2179
©
В навечерието на активния летен сезон по Черноморието ръководството на EVN България запозна кмета на община Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков с подготовката на компанията да посрещне повишеното натоварване на разпределителната мрежа в региона през лятото.

От страна на EVN България в проведените днес срещи участваха Робърт Дик, председател на съвета на директорите на EVN България, Калина Трифонова, заместник-председател на съвета на директорите и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на оператора на разпределителната мрежа “Електроразпределение Юг“, част от групата на EVN България. Инвестиционната и ремонтна програма на компанията само за област Бургас през 2018 г. включва нови 105 км електропроводи средно и ниско напрежение и 65 трафопоста за общо 31,1 млн. лв.

Южното Черноморие, което се обслужва от EVN, традиционно бележи рязък ръст в потреблението през лятото с оглед на туристическата заетост и множеството нови присъединявания през последните години и развитието на курортни селища и комплекси. Това изисква прецизно планиране на необходимата мощност, както от страна на самите ползватели на мрежата съобразно техните инвестиционни намерение, така и от страна на компанията. За сигурността на мрежата в региона от важно значение е и подсигуряването на капацитет в подстанциите на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), които захранват региона и мрежата на “Електроразпределение Юг“ с електроенергия. За целта диспечерските центрове на двете мрежови компании работят в тясна координация за оптималното разпределение на натовареността на мрежата, така че да се избягват върхови натоварвания.

Основна предпоставка за върхово натоварване на отделни електропроводи са сутрешните и вечерни часове на деня, главно през почивните дни, когато хиляди електроуреди (в ресторанти, увеселителни заведения, магазини, атракциони, домове и др.) се включват по едно и също време. Затова рационалното и ефективно използване на мрежата от страна на клиентите има съществено значение за нейната сигурност.

Освен с ЕСО "Електроразпределение Юг“ е в контакт и с другите две разпределителни дружества при необходимост от допълнително взаимодействие. За да намали риска от претоварване на мрежата “Електроразпределение Юг“ извърши конкретни действия през последните месеци. Те включват изграждане на нови електропроводи средно и ниско напрежение, трафопостове, повишаване сигурността на захранването и намаляване на технологичните загуби.

Акцентите на предприетите мерки включваха:

Инспектиране преди летния сезон на трафопостове, възлови станции и електропроводи средно и ниско напрежение.

Заснемане с термовизионна камера на съоръжения и трафопостове за по-конкретна диагностика на състоянието.

Полагане на нови подземни кабелни линии на мястото на въздушни проводници.

Преразпределение на енергийни товари с цел равномерно натоварване на съоръженията.

Подсигуряване на аварийни екипи, материали и техника, които да реагират при необходимост. Дружеството има готовност за включване на допълнителни екипи при необходимост.

Ежедневен мониторинг на натоварването на електропроводи "средно“ напрежение и  актуализиране на оперативни схеми.

В "Електроразпределение Юг“ функционират денонощно два диспечерски центъра за управление на мрежата, както и две мобилни подстанции – в гр. Каблешково и в с. Приселци (до Обзор), които осигуряват необходимостта от повишено захранване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: