Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Препълнена зала за премиерата на документалния филм "Разкази за шанса и таланта“
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 23.05.2018Коментари (0)2308
©
С много детски усмивки, вълнения и бурни аплодисменти премина Годишния празник на таланта, организиран за осми пореден път от  Фондация "Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти в Бургас.

Препълнената зала на Гранд хотел и СПА "Приморец“ гледа премиерата на документалния филм  "Разкази за шанса и таланта“, с режисьор Мартина Чачевска. В него млади български таланти споделят за пътя на успеха. Идеята за създаването на филма е на председателя на Фондацията Лилиана Славова. Тя решава да събере разказите на децата, които са участвали през годините в различни творчески проекти на Центъра за млади таланти в Бургас и самите те да създадат у зрителите представа как се работи там и какви възможности се за развитие на дарбите и таланта предоставя Фондацията.

Създаването на център за даровити деца в родния й град е нейна сбъдната мечта. Завършила образованието си в чужбина, тя се завръща с убеждението, че всеки българин трябва да прави по нещо за страната си. Заедно с приятели съмишеници избират да помогнат на най-големия капитал на една страна – нейните деца и създават национална неправителствена организация за подпомагане на даровити деца и център за млади таланти в родния си град Бургас. Седем години по-късно първите възпитаници на този център застават пред камерата и разказват своите преживявания и възможностите, които са получили благодарение на участието си в различни творчески проекти, конкурси и състезания. Фондацията разполага с богат фонд от лични архивни кадри, които илюстрират техните разкази. Във филма има много усмихнати лица, шарени рисунки, музика, танци, театър, говори се колко в важно да помагаш и какво означава благотворителност. Той съдържа и важна информация за това защо серификатите от един център в Бургас са толкова ценени по света и как всяко талантливо дете може да се сдобие с тях.

След премиерата публиката присъства на официалното награждаване, по програмата "Награди, стипендии и отличия 2018“ на Фондацията, на най-талантливи и изявени деца от цяла България, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката, музиката, изобразителното изкуство и литературата.Представено бе първо авторско модно ревю на бургаски таланти. Участниците от проекта по моден дизайн на Център за млади таланти, с ръководител известната дизайнерка Мария Танева, превърнаха своите скици в уникални модели, които сами показаха на гостите. Тържествено бяха отличени и най-малките победители в I-ви регионален математически турнир за деца от предучилищна възраст "Многознайко“, като всеки от тях си тръгна с медал, грамота и подарък, осигурен от издателство Архимед. Празникът завърши с откриването на две изложби на бургаски таланти - Годишната изложба "Мога и обичам“ и първата самостоятелна изложба "Цялата аз“ на участници в проектите по изобразително изкуство на центъра за таланти, с ръководител Таня Стоянова.

"Изключително щастливи и горди сме, че за поредна година празникът ни предизвика голям интерес сред нашите бивши и настоящи възпитаници, техните роднини и приятели, директори и преподаватели от училища и детски градини, писатели, журналисти и общественици. Най-ценното за мен и екипа ни е, че вече имаме завидна история и резултатите от работата ни сами говорят за себе си. Надяваме се да срещаме малко повече подкрепа и от държавните институции, работещи за развитието на децата ни“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: