Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българските тамплиери осветиха Паметна плоча на рицарството край Свети Влас
Автор: Екип Burgas24.bg 20:28 / 19.05.2018Коментари (1)4158
С официална церемония по откриването на паметна плоча, посветена на 900 години от основаването на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, в Парадайз бийч хотел край Свети Влас започна XXVI-ия международен Конвент с Инвеститура на Великия Приорат на България.

Под звуците на духов оркестър, с освещаване по християнски обичай и с химна на Република България,  Великият приор на българските рицари генерал-майор (о.р.) акад.Румен Ралчев, член на Великия Магистрален Съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, носител на Великия Кръст на Храма, Велик Приор I на Велик Приорат България откри  възпоменателния баралеф, който ще напомня за езотеричния събор от май 2018 г. и за присъствието на тамплиерите по нашите земи в исторически план.

Официален гост от страна на държавата бе зам. областният управител на област Бургас проф. Севдалина Турманова, от страна на местната власт - председателят на Общински съвет-Несебър Румен Кулев.

В Конвента, който се провежда на открито в залива "Робинзон", се включиха Великият Приор на Сърбия Драгутин Загорац и Великият Приор на Русия Александър Шаравин.

Форумът се домакинства от бургаската командерия "Св.Димитър" и е излючителна чест за местните рицари и дами.

Подобни барелефи, посветени на юбилея и деветимата рицари, основали Ордена през 1 118 г. ще бъдат поставени през настоящата година още в столицата, Варна и Стара Загора. Венецът на честванията ще е в София, където в навечерието на годишнината на българския Приорат ще бъде изградена голяма чешма със статуя на рицар.

Тримата Велики приори дадоха и преско
© Burgas24.bg
нференция, на която разкриха начертаната за една година напред стратегия на проведен по-рано днес Велик съвет. Отчетени бяха и резултатите от двата традиционни национални конкурса за детска рисунка и ученическо есе, от които всяка година се раздават по осем годишни стипендии. Отбелязана бе и помощта за 150 украински деца, които всяко лято безплатно почиват на българското Черно море със закрилата на нашия Орден.

Акад.Румен Ралчев спомена и многобройните дарения  за българската православна църква – като възстановяването и изографисването на Роженския манастир, дарения на икони на църкви в Стара Загора, Смолян и на костницата в църквата на Шипка.

В рамките на Конвента бе представена и Книга №40  - "Орденът на оръжието" от библиотеката на Приората, с автор  Маноил Манев.












Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.05.2018 г.
0
 
 
българските тамплиери хахаха пе**ли долни,мръсни копелета са тия нищо друго.дайте парите на деца бе тъпомери ,ама не те рицари били,на св.св. влас искали че слънчака бил близо.по един кол в задника и да се махат
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: