Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спряха влак у нас, за да спасят медицинска сестра след змийско ухапване
Автор: Екип Burgas24.bg 13:31 / 24.04.2018Коментари (4)2031
©
Змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет в района на село Полска Скакавица. Нелепият инцидент е станал преди два дни в района на Скакавишкия водопад, съобщава "Монитор". Изведнъж жената усетила силна болка в дясната ръка.

"Видяла е единствено опашката на змията. Впоследствие започнала да се подува и решила с нейната приятелка да слязат до спирката в района на село Полска Скакавица, където се качват на влака Кюстендил - София. При нас постъпи обаждане малко след 14 часа. Чухме само едно – две изречения и връзката прекъсна, разбрахме единствено в кой район се намира пострадалата и че се е качила на влака. До там нямаше как да достигне линейка, единствената ни връзка беше жп линията. Поради тази причина ние отидохме до Каменната кариера, където се наложи да спрем влака и да поемем пострадалата“, коментира реаниматорът с 25-годишен стаж в Спешен център – Кюстендил, д-р Чепенков.

Той обяснява, че за първи път се сблъсква с подобен случай. "Сами разбирате, че в тази ситуация нямаше как да не спрем влака. Там нямаше спирка, но започнахме да махаме и машиниста спря, все пак жената можеше да загуби живота си“, разказва още д-р Чепенков. Що се отнася до пострадалата веднага след поемането й от спешните медици на нея са направени реанимационни действия, поставен й е и противозмийски серум. Малко след това пострадалата е транспортирана до Токсикология на столичната клиника "Пирогов“. Само ден след случилото се заваляха и благодарности от страна на близките на медицинската сестра към екипа, спасил живота й.

"Изразяваме своята благодарност към д-р Чепенков и медицинската сестра Ташова, които оказаха първа помощ на пострадала в планината наша колежка и приятелка. Респект към всички вас!!!“, написаха в социалните мрежи Гергана Ангелкова и Милена Мангалска. Това е първи случай на ухапване от змия през тази година в региона. Очакванията са обаче със затоплянето на времето да има и други пострадали, коментираха медици от Спешен център, който апелират за по-голяма предпазливост от страна на хората.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.04.2018 г.
+1
 
 
Много си тъп бе цървул.
0
 
 
Една змия ухапала друга жена или обратното,важното е,че всичко е приключило със щастлив край.
-3
 
 
последно време тея влакове гъмжат от кобри и габонскки усойници!!1! Ако човек се разтърси из котелното - ня-ма-на-чин да не намери поне два-три ТАИПАНа. а може и някой тексаски кротал да изпълзи в багажите. ушс!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: