Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат Марковски разкри как ще брани Иванчева в съда
Автор: Екип Burgas24.bg 08:56 / 23.04.2018Коментари (3)1582
©
След изявленията на г-н Ваклинов, ще отговоря на най-съществения въпрос. Той казва, че прокуратурата е обяснила дали двамата с Иванчева са имали личен контакт. Той всъщност е имал един единствен личен контакт с нея - веднъж в кабинета й и тя се е държала хладно. Аз съм коректен и отговорен и възпроизвеждам какво точно той е съобщил пред прокуратурата за контакта си с Иванчева. Това заяви в ефира на "Здравей, България" адвокат Марин Марковски, който е защитник на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

"Не казвам неща хей така. Говоря за протоколи и показания. По думите му на 13 април в "Ринг мол" тя е поискала тези пари. На тази дата тя не е била там, то има камери и ще докажем, че не е била там", твърди Марковски.  "Има един важен детайл. Прокуратурата й е повдигнала обвинение за тези 500 000 евро и се предвижда наказание от 10 до 30 години. Как без нито едно доказателство освен приказките на Дюлгеров, който си противоречи, ще я осъдят. Той казва "Аз никакви пари не съм искал и не съм преговарял. Нямам отношение". На това се крепи цялото обвинение", казва Марковски.

"Второто обвинение е за "Светнала ли е като коледна елха". Истината е, че не е, защото флуоресциращото вещество, което е осветено, е само върху външната част на дясната й длан и то само няколко сантиметра - около два. Това е станало като тя е докоснала протоколите, за да ги подпише. Дюлгеров казва "Аз се качих в колата и пуснах плика с парите в един кашон зад шофьорската седалка. Самият той не казва, че тя ги е взела, дори дали го е видяла. Дюлгеров си е взел 14 000 евро. Прокуратурата не е коректна към хората и използва такива изрази "свети като елха", ще им е бая тъмна тая елха. Парите са върнати на Ваклинов. Като го няма вещественото доказателство, за какво обвинение говорим, запита юристът.

"Като не й светят ръцете, са й дали да подпише протокол. В закона е казано, че всеки български гражданин, като бъде задържан, трябва да получи заповед за задържане. Иванчева е задържана в 10 и 30, а заповедта за задържане й е от 1 часа. Това е противозаконно лишаване от свобода. Прокуратурата е извършила следователно действия, които по същество представляват престъпление", отсече адвокатът на Иванчева. "Многократно сте ме канили в студиото си. Имало е сигурно един случай, в който да не съм бил коректен и точен. СРС-та не сме чели, защото не са ни предадени. Не знам какво има там. Появиха се свидетелски показания, че те са чували разговори на Иванчева. Едно доказателство трябва да бъде събрано по законов ред и да е предоставено. При нас няма нищо предоставено", каза той. 

"В началото на делото има едно оплакване от над 10 крупни строителни фирми, на които тя пречи или създава затруднения. Тя е избрана като зелена кметица, явно, че за да отговори на исканията на избирателите си, тук се получава сериозно разминаване между строителни интереси и нейно поведение. Г-н Ваклинов не е точен, че тя му е пречила. Той наистина има закупен парцел и разрешение от Столична община и всички строителни и архитектурни модели за застрояването. Иванчева бави преписката и това нещо си има точното законово решение. Пуска се жалба до съда и той разпорежда вече в много кратки срокове тази преписка да бъде пусната. Съда ще я глоби с 5000 лева и тя ще я даде. Според мен съвсем преднамерено не се е работило юридически правилно", каза Марковски.

"Не мога да направя оценка на причините за това положение. Те могат да бъдат разнообразни. Понякога в мъглата се бият чудовища, но ние не ги знаем. Аз мога да коментирам само доказателствата.Не искам да гадая, не е сериозно. Това, което казах за доказателствата е отговорно и сериозно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Лошо скалъпено обвинение,ще им се изсмее цял свят!
+3
 
 
Даже от Дойче Веле се изсмяха на тази показна, прекалено показна акция.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: