Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Черноморец отново събира елита на българското колоездене в суров сблъсък за Купа Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:41 / 19.04.2018Коментари (0)5160
©
Колоездачен клуб Черноморец продължава традицията с емблематичното състезание Купа Бургас. Единствено по рода си, то съчетава два коло-критериума разпределени в Събота и Недяля.

Първия етап ще започне в събота от 14 часа в затворен маршрут между входа на Морската градина със знаковата за града Гъбка и светофара преди разделението на булевард "Демокрация“ и улица "24-ти черноморски пехотен полк“.

Обиколката е с дължина 800 метра а регламента на състезанието е взаимстван от най-интересната дисциплина в пистовото колоездене – издържливост чрез отпадане – на всяка обиколка последния преминал финалната линия ще отпада, докато не останат най-добрите, които да оспорят призовите места. Този вид състезание за пръв път се прави на шосе именно по улиците на Бургас, когато преди 4 години колоездачен клуб Черноморец прояви смелост и инициативност, за да предложи една зрелищна и оригинална надпревара.

В неделя пък от 10 часа сцената ще се премести по алеите на Морската градина с отправна точка Експозиционен център Флора. Именно там ще е старт финалната линия, като обиколката вече ще е с дължина 1400 метра.  Състезателите ще правят спринт на всяка трета обиколка, събирайки точки, а сбора ще определи победителя. Класиралите се в топ 10 във всеки един от етапите ще получи точки, а носителя на Купа Бургас 2018 ще бъде колоездача с най-много точки от двата дни. Както и през последните три издания, състезанието се очаква да събере повече от 100 колоездачи от цяла България, а зрителите се увеличават прогресивно със всяка следваща година.

Очаквайте интересни, но и люти сблъсъци между именити колоездачи, висока скорост и една празнична обставовка на 21-ви и 22-ри Април, а залогът е Купа Бургас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: