Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Киро Принца взе за чистачка вдовицата на жертвата си
Автор: Екип Burgas24.bg 15:24 / 02.04.2018Коментари (1)7036
© Burgas24.bg
Ето как Киро Принца спазваше домашния си арест
Вдовицата на убития готвач Никола Колев си вади хляба в хотела на обвинения за тежкото престъпление ресторантьор Кирил Христов - Киро Принца в Несебър, съобщава "България Днес". Местни забелязали, че Стоянка редовно почиства пред заведението на душманина, който почерни семейството им, след като мъртвопиян гръмна в гърба 63-годишния си работник в Стария град през април 2016 г.

"Само Стоянка си знае какво й е на душата! Горката жена, принудена е всеки ден да вижда човека, който отне живота на мъжа й, но какво да прави, трябва по някакъв начин да си изкарва прехраната?", гневи се пенсионерка от махалата. Допълва, че сърцето й се къса, като вижда облечената от глава до пети в черно и превита на две вдовица да мете пред заведението на Киро Принца. По думите на съседката Стоянка била принудена да се труди за благото на кръвния си враг, защото това бил единственият й начин да оцелее.

"Стоянка още не е свалила черната кърпа от главата си и сигурно всяка сутрин като я слага и се вижда в огледалото, проклина съдбата си, че е принудена да търпи това", обяснява комшийката. Според нея вдовицата нямала друг избор, защото работата в хотела на Киро Принца й носела доходи не само през активния летен сезон, а и през "мъртвите" месеци през зимата.

Именно вдовицата Стоянка разкрива, че мъжът й е убит, а не е починал от инфаркт, каквато първоначална версия лансира Киро Принца пред близките на застреляния.

"Представяте ли си?! Някой искаше в тъмното, където мъждукаше лампичка, аз да помисля, че той е починал от инфаркт. Да го вземе катафалката и да ми го върнат набързо в ковчег - да го погреба с мисълта, че си е отишъл от естествена смърт", сподели тогава вдовицата пред сайта "Флагман". Почернената съпруга първа забелязва течащата кръв от студеното тяло на съпруга си.

"Вцепених се! Как да допусна, че от инфаркт може да избие кръв. Капките ставаха все по-обилни, на плочките се образува локва и започна да се стича между фугите", каза Стоянка броени дни след убийството на съпруга си.

Нелепата трагедия се разигра в Стария град на 17 април 2016 г. около 21 часа. Тогава мъртвопияният ресторантьор размахвал без причина личния си пистолет "Зиг Зауер" и стрелял безразборно във въздуха. Готвачът Никола е покосен в гърба в колата на футболния бос Пламен Копчев. Киро Принца натиснал спусъка, без да иска, и пронизал предната седалка, на която се намирал работникът му.

В началото Копчев и Принца дори не разбрали, че Кольо е мъртъв, тъй като музиката в колата била усилена до дупка. Едва когато видели, че се свлича на седалката, двамата го извадили навън и го проснали върху дървената маса пред ресторант "Принц Кирил", собственост на Кирил Христов.

След като става ясно, че готвачът е убит, започва разследване. Киро Принца е арестуван и набързо пуснат под "домашен арест". През миналия август обвинението му бе преквалифицирано в по-леко - непредумишлено убийство. Причина за това станаха балистичната и трасеологичната експертиза, според които кръчмарят не е имал намерение да убива дългогодишния си служител и приятел Кольо. Апелативната прокуратура обаче отхвърля тази теза и постановява на окръжната да изготви обвинителен акт за умишлено убийство. Делото стартира следващия четвъртък (12.04.2018г.).

Киро Принца не изкара и седмица зад решетките. Въпреки че първоначално беше обвинен в умишлено убийство, той беше пуснат почти веднага под "домашен арест". Въпреки ограничителната мярка за неотклонение местни хора го засичаха спокойно да се разхожда в района на заведението си, извън пределите на домашния си адрес. По думите им, 59-годишният бизнесмен се държал сякаш нищо не се е случило.

Съседи обясняват, че през цялото лято Киро Принца можел да бъде забелязан да обикаля свободно Стария Несебър. При определяне на мярката "домашен арест" Христов декларира пред съда, че няма да напуска пределите на лятната си резиденция в Стария Несебър. Той живее на втория етаж над ресторанта, пред който стана убийството на готвача.



Още по темата: общо новини по темата: 21
04.03.2020 »
21.12.2018 »
04.12.2018 »
02.10.2018 »
19.06.2018 »
12.06.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.04.2018 г.
0
 
 
парите...паритееее....гояма сила са парите !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: