Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пролетен карнавал подкрепи децата със специални образователни потребности
Автор: Екип Burgas24.bg 08:49 / 26.03.2018Коментари (0)1199
©
Лайънс клуб "Виа Понтика“-Бургас и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в морския град се обединиха в името на благородна кауза, в полза на децата със специални образователни потребности. Така беше поставено началото на Пролетен карнавал, като амбициите са той да стане традиционен под мотото "Заедно за специалните деца“.

Празникът беше открит от малчугани, които са на допълнителна подкрепа към Регионален център. Те изпълниха две песни, с помощта на слухово-речеви рехабилитатори. Най-малкият от групата - седемгодишно дете със своята майка - и двамата с увреден слух, изпяха с изразителна жесто-мимична реч "Ало, ало слънчице“ и "Мики Маус“. Дуетът успя да внесе много настроение и да стопли сърцата на гостите, като заслужиха бурните аплодисменти на публиката.

Децата от ресурсните групи, заедно със специалните педагози от Регионален център-Бургас подпомогнаха благотворителния карнавал, като изработиха изделия, картини,сувенири от природни материали за предстоящите Великденски празници.

В знак на благодарност и бъдещи съвместни инициативи, децата и техните родители връчиха на президентката на клуба Анастасия Томова Великденска кошничка,направена с жива трева, декоративни червени яйца и оригинални орнаменти.  

Лайънс приятелите организираха и търг от предмети с антична стойност, ръчно изработени сувенири, музикални дискове с автографи от известни български музиканти, кулинарни изкушения.

Лайънс приятели от страната, гости от Турция, обществени личностни от Бургас, бизнесмени, политици, уважиха Пролетния карнавал и подпомогнаха каузата.

Президентката на Лайнс-Бургас сподели пред гостите, че карнавалът ще се превърне в традиция за Бургас с една цел-да се обединим всички в името на добротворството за децата със специални потребности.

"Лъвовете“ нарисуваха т.нар. Дървото на благородството, върху чиито клонки всеки един от организаторите, гостите, децата и специалните педагози, поставиха своя отпечатък от пръстите си. Това е един символ, който обединява добрите хора- служещи в полза на нуждаещите се.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: