Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма измъкване от новите супер камери на КАТ
Автор: Екип Burgas24.bg 11:31 / 13.03.2018Коментари (13)12602
©
Супер камерите на КАТ вече ловят джигити по пътищата на страната. Те са снабдени с лазер, невидими са за радарите и евтините трикове като фолио върху номерата са безсилни пред тях. Едно от новите устройства бе демонстрирано вчера от пътните полицаи в Шумен. Те са общо 28 на брой, бяха купени от КАТ миналата година, а досега полицаите се обучаваха на тях, пише "Труд".

Супер камерата е със софтуер, който при заснемане на нарушението автоматично разпознава номера и изготвя справка кой е собственикът на автомобила. Основната разлика със старите камери е в принципа на действие. Новата работи с лазерни лъчи, по които се изчислява автоматично разстоянието и скоростта, а при старите системи има радиовълни с широк спектър на засичане. От КАТ обясниха, че шофьорите трябва да знаят, че новите камери не се разпознават от антирадар или радардетектор, защото те отчитат наличие на радиовълни, а не на лазерни лъчи. Джигитите няма да ги спаси и фолио върху регистрационните табели или други евтини трикове. Освен това, колкото и да е натоварен трафикът по шосето, всички нарушители се засичат един по един, стига да се виждат номерата им. Ако се движат успоредно, лъчите ги хващат наведнъж и в 4-те ленти в двете посоки. Камерата прави 400 замервания в секунда. В нея има сим-карта и веднага след улавяне на нарушителя информацията за него се изпраща до сървър в КАТ. Иначе с другите си камери за скорост – и стационарни, и мобилни, катаджиите събират информацията като я преточват на флашки. Камерата работи еднакво добре и денем, и нощем, като по тъмно е с инфрачервени лъчи. Захранва се с батерия, която издържа по една смяна от 8 часа. Тежи към 40 кг и е лесно преносима в куфар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.03.2018 г.
-3
 
 
И като минат с пистов мотор и ще заснеме обаче глоба няма да има и с скутер е същото .Това е решението хората да си купуват мотори или да слагат устройства за скриване на номера на колите.В Германия има магистрали без ограничения тук на 20см има камера.полицай който се чуди за какво да спре и да глобява.Човек едно фолио не може да си сложи ,не може да кара както трябва [Има места с ограничение от 50 км А ТО МОЖЕ ДА СЕ КАРА С 80КМ]. В тази държава всичко е объркано.
+1
 
 
изобщо не е вярно това което пишете, само плашите хората... и изобщо не иде реч за фолио :D Те тия камери са нови за България, но по света ги има от поне 20 години :D
+3
 
 
Дано никой да не може да се измъкне! Да не стане наши и ваши пак !
0
 
 
Сега ги взимате тези камери и си ги навирате там де слънце не огрява. Защо ли ? Защото пред всеки КАТ в страната чакат готови жертви, които срещу 50 лева казват, че те са шофирали в този момент. Кучетата лаят, кервана си върви
+1
 
 
Те да си включат старите камери а после да мислят за нови
+2
 
 
Бих използвал гръмкото "няма измъкване" ако и съдът е на това мнение. Защото доста измъквания имаше с доста други камери и подобни начинания.
+2
 
 
Много хубаво, само дето не т.нар. джигити ще са тези, които ще бъдат преследвани. Такава камера няма да бъде поставена например посредата на пътя между Пловдив и Асеновград та да се хващат онези които хвърчат с по 140 - 160 км/ч. Камерата ще застане някъде където абсолютно безмислено по средата на първокласен извънградски път е изтипосан някой знак с ограничение 50. Или ще застане някъде извън някое населено място, но там където още не е пресякана табелата за край на населено място. И така ще се спират хора които карат с по 60 - 70 км/ч а истинските джигити ще си хвърчат свободно. По-важното е чрез глоби да се понапълни някоя дупка в републиканския бюджет.
+1
 
 
Българина намира решение на всеки проблем рано или късно ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: