Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Нефтохимик отговори на скандалните обвинения: Бургаски сайт забърка цялата каша!
Автор: Екип Burgas24.bg 21:23 / 27.02.2018Коментари (2)13270
© Burgas24.bg
От футболен клуб Нефтохимик излязоха с официална позиция относно шокиращото изявление на вратаря Димитър Николов, което Burgas24.bg публикува по-рано днес. От пресслужбата на шейховете уточняват, че обвиненията на техния състезател са провокирани от статия в друг сайт, чието съдържание обаче не отговаря изцяло на истината.

"Преди да разкажем истината за случая с Димитър Николов, трябва да заявим официално, че Нефтохимик досега никога не е оповестявал публично за делото на вратаря. Всички факти, изнесени в публикацията, която той опровергава, са резултат от журналистически прийоми за получаване на информация, чрез свързани лица и не напълно достоверни източници, поради тази причина в нея има и неверни факти", подчертаха от Нефтохимик.

От клуба твърдят, че са запазили пълно мълчание по случая, с цел да съхранят достойнството на Димитър Николов, който все още има действащ договор със "шейховете". 

"Многократните обвинения в лъжа и опити да се манипулира общественото мнение чрез "приближени бургаски медии", които той отправи в днешното си изявление обаче, ни провокират да оповестим подробностите около казуса на вратаря. Димитър Николов, както и останалите футболисти в клуба, нямат индивидуални застраховки срещу спортни травми. Застрахователната полица е на името на клуба, с поименен списък на състезателите, като клубът покрива разходите при евентуална злополука, след което завежда щета пред застрахователя", разясниха "шейховете".

"В случая с вратаря, който сключи договора си в последния ден от трансферния прозорец, който беше и неработен ден - Денят на съединението /6 септември/, имаше технологично забавяне с два дни, които не позволиха на клуба да заведе щетата пред застрахователя, т.е. да възвърне разходите си. Този въпрос обаче не засяга Димитър Николов тъй, като разходите по операцията му, в размер на 2402 лв, бяха покрити преди да започне самата операция, за което той самия представя нагледни доказателства. Информацията, че той е претърпял втора операция и че лечението му "коства много повече" Нефтохимик научи днес от публичните му изяви. В клуба няма предоставени от него документи за други разходи по лечението му. Любопитство от изявлението му буди и констатацията, че отборът със сигурност изпада в Трета лига. Това на пръв поглед няма видима връзка с преживените от него страдания, но може би по-наблюдателните читатели ще я открият. Призоваваме го да не се тревожи и за лиценза на клуба и спазването на законите на БФС, с които видимо не е запознат, защото Нефтохимик освен че покрива задължителното изискване за застраховане на професионалните състезатели, покрива и препоръчителните критерии за застраховки на състезателите от школата", се казва още в съобщението на Нефтохимик. 
 
"В момента Димитър Николов е с действащ договор с Нефтохимик като от началото на септември е в болничен. Той съди клуба за 15 000 лв като въпросната втора операция и това, че лечението му е "коствало много повече" от платените 2402 лв, дори не е упоменато в исковата му молба до съда. Основанието за исканите 15 000 лв е"претърпени силни болки, страдания, стрес, уплаха, физически и психически дискомфорт". Въпреки нелоялното и некоректно отношение на вратаря Нефтохимик, в лицето на треньорския щаб и ръководството, високо цени Димитър Николов като професионалист и човек. Доказателство за това е и, че през изминалата година клубът му даде възможност да играе в Първа лига, плащайки за него компенсация за обучение на Пирин 2002 /Благоевград/, в размер на 15 000 лв. През тази спортно-състезателна година му беше предоставен професионален договор, въпреки ограничения бюджет, отново в знак на уважение към качествата му. До момента е получавал всичките си дължими възнаграждения. Когато той се контузи клубът беше в най-тежкото си финансово положение, но направи всички възможно разходите по лечението му да бъдат покрити. В този труден за него момент той получи както финансова подкрепа, така и чисто човешка подкрепа. И макар, че всички тези подробности не му попречиха да поиска още 15 000 лв и да обвини публично хора, които са му подали ръка, в лъжи и заплахи, Нефтохимик се надява, след като приключи лечението му, той да се върне на терена и да подкрепи отбора", казаха в заключение от клуба.
Още по темата: общо новини по темата: 58
17.08.2018
11.06.2018
19.05.2018
19.04.2018
31.03.2018
28.03.2018
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.03.2018 г.
0
 
 
затова вие сте най големите МИШКИ ПО БЕЗ п*ш*и,затова догодина няма да ви има,затова нямате фенове вече ,затова и всичките ви играчи бягат и се крият
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: