Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
От "Булфарма“ излязоха с позиция за продажбата на болницата в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 23.02.2018Коментари (0)4723
©
"Булфарма" ООД излезе с позиция след вчерашната пресконференция на общински съветници, на която се чуха твърдения, че около продажбата на ДКЦ III в "Меден рудник" има нарушения.

Burgas24.bg публикува позицията без редакторска намеса:

Във връзка с твърдения на общинските съветници от СЕК Константин Бачийски и Георги Дражев по време на пресконфереция на 22 февруари 2018 година заявяваме:

Изнесените факти и информация за продажбата на "Медицински център 3" в кв. "Меден рудник" са неверни и подвеждащи гражданите на Бургас. Те насаждат погрешно мнение у обществото за "незаконна сделка" и "имотна измама". Нещо повече - сериозно уронват престижа на "Булфарма" ООД като инвеститор.

Важно е да се отбележи, че в случая става въпрос за общински имот, който е в капитала на общинското търговско дружество "Медицински център 3". При разпореждане с такъв имот се прилага Закон за приватизация и следприватизационен контрол, относно обособени части от имуществото на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

Цитираните от лицата общински наредби не се прилагат, когато имотът е част от капитала на търговско дружество, какъвто е случаят с "Медицински център 3".

Продажбата на "Медицински център 3 - Бургас" е извършена след решение на Общинският съвет в Бургас по Протокол 31/26.07.2017 г. с огромно мнозинство.

В подкрепа на твърдението, че тази продажба е изцяло в правомощията на Общинския съвет е и Наредбата за реда, по който Община Бургас участва в учредяването и упражнява правото си на собственост в търговските дружества. С тази Наредба именно се урежда редът за учредяване на търговски дружества и за упражняване на правата на собственост на Общината в тях.

Неоснователно е твърдението, изнесено по време на пресконференцията, че сградата е продадена за 3.1 милиона лева и така е ощетена Община Бургас. Отбелязваме, че в нотариалния акт за покупко-продажба цената на имота е 4 084 096 лева с ДДС. От страна на "Булфарма" ООД са заплатени и местни данъци и такси в размер на 137 456 лева.

Убедени сме, че зад изнасянето на неверни факти от въпросните общински съветници и заблуждаването на обществото с неистинна информация прозира защита на бизнес интересите на конкурентни фирми в региона. Потвърждение на това са думите на общинския съветник Георги Дражев, че "конкурентни болници също имат желание да участват в един търг и конкурс, защото това болнично заведение е единственото в "Меден рудник".

Подчертаваме, че "Булфарма" ООД е най-големият инвеститор в българското здравеопазване, с над 20 - годишен опит, неколкократно е носител на награда от Националния конкурс "Инвеститор на годината", притежава сертификат за инвеститор Клас А. С оглед защита на доброто си име "Булфарма" ООД ще потърси правата си в съда спрямо лицата Константин Бачийски и Георги Дражев.

Заявяваме, че ще следим последващите изяви на двамата общински съветници и всички изнесени от тях некоректни факти - директно или индиректно засягащи доброто име на "Булфарма", ще бъдат приобщавани към жалбата ни до съда.

Сумите, които "Булфарма" ООД ще претендира в исковите си молби, ще бъдат дарени на Община Бургас за благотворителност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: