Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Без шкембе чорба и чеверме на плажа, борим се за по-богати туристи
Автор: Екип Burgas24.bg 13:47 / 16.02.2018Коментари (16)4149
©
Докато продаваме шкембе чорба и чеверме в бараки на плажа, а скъпите ресторанти стоят празни, няма да привлечем богати туристи. Това заяви днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, предаде репортер на Varna24.bg

"Готови сме с предложенията по промяна Закона за Черноморското крайбрежие. Там залагаме нови параметри относно преместваемите обекти на плажа, които се явяват един саботиращ по-доходния туризъм фактор, защото в тях особено в големите национални курорти, се извършват нерегламентирани дейности. Използва се определен разнобой в нормативната база в Закона за Черноморското крайбрежие и Закона за устройство на територията. Главният стремеж е за тяхното драстично намаляване. Залагаме и това, че не е редно в условия, които не отговарят на елементарни хигиенни изисквания, да се предлагат на пясъка и плажа чевермета, шкембе и боб чорба.

Основната ми задача с приемането на поста вицепремиер е да направя така, че туристическият продукт да е по-скъп в България. Към страната ни да не се ориентира шлаката на Европа, а по-платежоспособни туристи. С това ще се повишат приходите на държавата и на бранша. Не можем да продължаваме с този евтин туризъм и надбягване по ниски цени. 

В това отношение държавата ще се намеси. Затова искаме да намалим делът на преместваемите обекти, които продават евтина стока и без касови апарати. Те работят сезон за сезон. Наемат обекта, съответната мутра иска 20 000, за да пусне наемателя вътре, той дава парите и гледа да ги изкара по всякакъв начин. С лъжи и фалшиви стоки, уж маркови. Всички тези белези на сивата икономика се пораждат от това, че се създават условия за такива обекти. Преместваемите обекти много отдавна са загубили смисъла, заложен в Закона за устройство на територията - да покрият определени нужда като в началото на 90-те години, когато нямаше магазини и ресторанти. Наследството на социализма беше скромно и тъжно. Нямаше пари за построяването на нови обекти. Аз не мога да приема, че пред лъскавия ресторант, в който са инвестирани милиони левове и е на много по-високо ниво от ресторантите в Европа, трябва да има кафе машина или дюнерджийница. Вътре ресторантът празен, а отпред прошляците, пияните англичани и шведи се редят за евтината ракия за по два три лева. 

Туризмът трябва да постигне една по-висока доходност, а това ще стане с привличането на по-доходни туристи. Аз съм категоричен, че българските ресторанти са едни от най-хубавите в Европа по отношение на качество, количество предлагана храна и обслужване. В Холандия ни обслужват хора с окапаните тениски. Ние нямаме ресторант без покривка.", коментира Симеонов.
 
Относно персонала той заяви, че миналата година са били внесени 4000 наши сънародници от Украйна, които да работят по родните курорти през лятото. Това станало възможно след отварянето на режима за 90-дневните сезонни работници.

"Сега в Народното събрание се генерира един огромен скандал, свързан със Закона за трудовата миграция и мобилност, вкарахме предложението за синята карта, на който БСП реагира остро. Вярвам, че режимът на синята карта ще бъде силно облекчен. Това означава, че в страната ни ще имат възможност да влязат висококвалифицирани специалисти. Не само в IТ индустрията, но и в металургията, в туризма, в здравеопазването. Имаме много читави наши сънародници, които ще дойдат.", каза Валери Сиемонов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз ще ям боб и ще се изрязвам на плажа АЗ съм българин и съм си в страната няма да се съобразявам с с някакви богати или квито и да е било аз съм си в родината и съм ви ибал мамата управляващи.дядоми е ходил на фронта за да ми е добре сега на мен
0
 
 
Щото шкембето спира богатите туристи :D
0
 
 
Щото шкембето спира богатите туристи :D
0
 
 
и царевицата , и гевреците спрете!! и те не са храна за висшата раса!! :D
на 18.02.2018 г.
0
 
 
То да беше само с туристите така. Те с тяхните простотии всички изгониха и най-вече гонят работната си ръка. Айде тая година да речем, че ще има работещи хора. Но какво ще стане след 2-3 години , когато всички работещи в България решат , че отидат да работят да речем в Гърция - хем по-чисто , хем по-добри условия и заплащането е в пъти повече. Не одобрявам идеята да привлечем 10 човека , за сметка на 1000 други с по-нисък доход. Трябва да има баланс. Защото ако продължаваме в същия дух тези 10 ще кажат абе до Гърция и Турция билета е не кой знае колко скъп пък и там е по-готино. И от лакомия ще загубим всичко...
0
 
 
Всяко лято по една изцепка рџ?‚ Миналото лято без музика по морето, сега без едно от традиционните български гозби, които българите и чужденците много харесват!
0
 
 
Какъв е проблемът с шкембето? Да махнат гнусните дюнери.
0
 
 
Не това е начинът да се привлекат богати туристи.Това,което те търсят отдавна го нямаме за съжаление.
0
 
 
Демек, само дюнер, палачинки, понички и цаца шъ има! И Варен Мамул.... ;)
0
 
 
тоя симеонов и той голяма мърша излезе.. патриот..
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: