Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиер от Слънчев бряг: Българските работници не са готови да поемат отговорността, за да получават големи заплати
Автор: Екип Burgas24.bg 12:59 / 16.02.2018Коментари (32)10536
© Burgas24.bg
Диана Колчева, член на клуба на хотелиерите в к.к. Слънчев бряг коментира сумите, които ще се дават за заплати през предстоящия туристически сезон. По думите й, за да се дават заплати от 3000 - 5000 лв., трябва да има поскъпване на цените за обслужване на туристите.

Бившият председател на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова заяви пък пред "България сутрин" по bgonair, че от туристическия бранш всяка година обещават големи заплати, а не ги дават. Според Диана Колчева обаче, българските работници не са готови да поемат отговорността, за да получават големи заплати.

"Наетите кадри не си вършат качествено задълженията", поясни тя. Анелия Крушкова пък обясни, че у нас казваме как българските работници не са добре подготвени, а като отидат да работят в чужбина, същите тези кадри се справят. 

Диана Колчева очаква и тази година недостиг на персонал от 15-20% и затова у нас ще идват и тази година работници от други страни - Украйна, Молдова. По думите й, така в конкурентна среда нашите сънародници ще се научат да бъдат достатъчно дисциплинирани и отговорни като чужденците.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хич не им пука,те гледат единствено да правят по 20 хил оборот на вечер.Но това лято ще те намеря да те разцелувам,
0
 
 
За готвачите,5 дневна работна седмица по 8 -10 часа,заплата 1800 (бруто) зависи от обекта разбира се,облекло,храна,без истерии и некомпетентно ръководство,бонуси,събота и неделя допълнително заплащане,както си е написано .....кое не им е ясно на работодателите ,не знам! Без делене на клиентите ,,ама този знаеш ли кой е ?????..... и повярвайте ми ,ще има наплив от персонал.Толкова е лесно :) А реално дават 2000 лв, работиш по 350 часа на месец,красота
Aнонимен
на 18.02.2018 г.
0
 
 
Е, как да поемеш отговорност със заплата от 500 лв.? Отговорност се поема, когато ти е делигирано доверие и уважение от работодателя. В противен случай живееш и работиш с чувството за обреченост, лъжа и подигравка с достойнството.
0
 
 
Истината е че в България хората се есплоатират от поставените собственици. ..защото те са подставени...и са на заплати ...айде да видим от руските републики как ще работят като те изобщо неизтрезняват
0
 
 
8 часов работен ден..с пауза 30 минути за почивка ,10лв на час минимум...и два почивни дни в седмицата...както е по цял свят...и осигурен порцион..храна и напитки..да не забравя и транспорта. ..В Великобротания един сервитьор обслужва 6 маси...като се има предвид че сервира само храната..която сам си си поръчал на бара от кадето и сам си взимаш питиетата. ...За забавена заплата влизаш в затвора и плащаш обезщетение на работника...
0
 
 
Да им работят разглезените жени и деца за без пари! Будали вече няма!
0
 
 
Ами и то на Българските хотелиери не им се дават пари за персонал
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: