Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Срам! Президентът "забрави" жертвите на комунизма
Автор: Екип Burgas24.bg 16:03 / 01.02.2018Коментари (35)2834
©
Важна дата за страната, която се обелязва за 7-ма поредна година, бе пропусната от държавния глава Румен Радев. Става въпрос за Деня за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим - 1 февруари.

Радев не изпрати поздравителен адрес, нито венец с цветя. Нищо не беше споменато и в страницата на президентството, както и в официалния профил във Фейсбук на държавния глава.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За търсачите на фашизъм ще припомня една история с главен герой масовия убиец и терорист - партизанката Митка Гръбчева, от чийто трудове признава, че се учил атентаторът Мехмед Али Агджа. "През късния следобед на 9.09.1944 г. Част от червенобрежкия партизански отряд "Георги Бенковски", наречена "Дядо Вълко", е в лозята между селата Торос и Дъбен - Предната вечер са обрали кметството и селския магазин в с. Дерманци и делят плячката. ... В отряда са Митка Гръбчева - Огняна, Пеко Таков, бъдещата му съпруга Вълка Горанова, Дочо Шиков, Никола Станев и още десетина "нелегални" от околните села, Луковит и Червен бряг. Когато все пак разбира, че властта в София се е сменила, Гръбчева излиза от гората и започва разстрели без съд. Първата жертва е не кой да е, а командирът на Четвърта армия ген. лейт. Атанас Стефанов, който пътувал от София за Плевен. Като не намерила друг по-виден човек в този край обаче, тя се ориентирала към селските първенци. На нейната съвест лежат поне 40-50 убийства по бързата процедура на обикновени хора - кметове, учители, свещеници и кръчмари, които в нейните очи олицетворяват "фашистката власт". ... с песни и гърмежи се стоварват в най-близкото село Торос, където влизат в кметството без съпротива, арестуват кмета Станьо Улиев и попа на селото Марин, а после се насочват към дома на училищния директор Коцо Бочев, който бил общински съветник. В дома му влизат Митка и Вълка с още двама местни побойници, но ятаци на отряда. Коцо Бочев е със съпругата и петгодишната си дъщеричка Магдалена. Двамата пройдохи го пребиват, а съселяни с ужас чуват отвътре дъщеричката да се моли на партизанката: "Леличко, моля ви не убивайте татко!" А Бочев е имал неблагоразумието да извика, че български даскал не заслужава жестокия бой пред очите на цялото село. В изблик на "справедлив комунистически" гняв Митка Гръбчева и Вълка Горанова вадят пистолети и го правят на решето пред очите на дъщеря му Магдалена. Стените на стаята били целите в кръв. Жена му припада, а детенцето млъква ужасено. Натрупала по този начин огромен актив пред "народната" власт, пред Митка се откриват бляскави възможности за партийна кариера..."
0
 
 
За съжаление промиваният от десетилетия български мозък с московски боярышник не може да осмисли лъжата на века, тя е че фашизъм е имало в Италия, а не и в Германия или която и да е друга страна.Всъщност в Германия на власт е социализма- национал социализма и и трудно да се обясни как една социалистическа държава напада друга.Затова в лабораториите в Москва бе изфабрикувана огромната лъжа за германския фашизъм, оттам идва и опорнота точка на гъзолизците на Москва, това е нашият трети пол, и за български фашизъм! Всъщност всеки, който поне малко се е интересувал от история знае за фундаменталните разлики между италианския фашизъм и германския национал- социализъм!
-2
 
 
Коко КЕНЕФ... Последните анкети, извършени от френския Комитет за история на Втората световна война и неговия приемник Института за история на съвремието, сочат цифрата 8775 екзекуции по време на извънсъдебната чистка. Към тях трябва да се добавят осъдените на смърт от Висшия съд и обикновените съдилища (791 или 767 присъди, според различните статистики) плюс 769 осъдени на смърт от военните съдилища. Ликвидираните са около 11 000. България е втората страна след Франция по брой на убитите с т.н. Народен съд/трибунал...Това с Холандия и Дания е пълна ЛЪЖА и то защото такива гнусни твари,като теб са ЛЪЖЦИ.Ти си един скопен самотен изрод с червени въшки в кухата тиква вместо мозъчни клетки.
+2
 
 
Какво очаквате, та нали мунчовата партия гордо заяви , че поемат вината с мезета... позор и еманация на българската идиотия е като погледнеш кой ни е президент, премиер и вицепремиери! Ганьо, ти си ги избрал тези, същите които целеустремено те дърпат към блатото! Горко на България и малкото останали разумни хора в нея!Цялата власт е отново в цървулите!
+2
 
 
Празидента знае какво прави. Ако почете днес,трябва да почете и другите убити без съд и присъда.А и те са много!
-1
 
 
Мен не ме е срам, защото този сапун не го приемам за президент.
Aнонимен
на 01.02.2018 г.
-2
 
 
Коко ли си Динеф ли си ама си много глупав комуняга.Такива като теб Гешев ги е оправял много бързо шумкарска тикво.
на 01.02.2018 г.
0
 
 
Ами той жертви през комунизма не е имал завалията и затова.
+1
 
 
Вие не ги познавате. Онези фини хора. С изтънчени маниери и деликатност. Не познавате онези дами, винаги с фризура и перли на врата, вечното леко червилце, с изправен гръб, и прибрани колене, със събрани длани и крехки китки, отпуснати на елегантната им пола. Нежните глезени, завършващи в съвършени излъскани обувчици. Онези мъже, от които се носи ухание на чистота. Елегантни до последния детайл и винаги добре оформена коса. Които подават ръка на жената до тях, поднасят й цветя и носят часовник, наследство от дядо им, чиято изработка и детайли могат да ви запленят. Библиотеките им, четирите езика, които ползват свободно, грамофонните им плочи, пианото и цигулките. Не ги познавате, защото комунистите ги избиха. А ако са оцелели, са били унижавани с всички инструменти на комунистическата пропаганда. Нахлували са в домовете им, изнасилвали са, крадяли са сребърните им прибори и са се настанявали там, гаврейки се с картините, гоблените, малките шишенца с парфюми. Комунистическият строй е престъпление. Гнилост. Черна смрад. Простащината е издигната в култура. Селяндурщината в цялата й низост и дребнавост, грубиянщината. еснафщината и омразата към интелект, възпитание, обноски. Страхът! Реваншизмът, прикрит в политическа принадлежност. Убитите. Хилядите убити. Черен и вонящ период от историята ни. Чиито плодове още берем и още ще берем. Комунизмът не се различава по нищо от фашизма. Диктатура на простащината и мръсотията! Но аз помня. И детето ми ще знае. И колкото и да се опитвате да оправдаете този позор, знайте, че ние помним!
+3
 
 
Фашизъм в България не е имало..... Също като с турското робство..... Първото "антифашиско" възстание 1923г. е преди да го е имало като идеология. То си е метеж на земеделците срещу свалянето им от власт. Чак 1925г. Мусолини го формулира като идеология..... Друг е въпросът, че Мусолини е започнал като социалист. И на двата "фашистки"преврата 19.06.1923 и 19.05.1934г. начело е Кимон Георгиев..... Същия, който на 9.09.1944г.извършава преврата и става мин.председател..... По-късно в правителството на Г.Димитров е вице!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: