Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Непълнолетният Костадин прострелял таксиджията в гръб, лекарите едва го върнали от оня свят
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 21.12.2017Коментари (1)7026
Учениците Костадин Стоянов и Симеон Димитров, които направиха опит да убият таксиджията Апостол Вълчев и му задигнаха оборота в ямболското село Дражево, поискаха от съда да се проберат у дома, защото трябвало да ходят на училище, предаде репортер на Burgas24.bg.

Бабата и дядото на 14-годишиния Костадин, които присъстваха на съдебното заседание, не можеха да повярват, че внукът им е извършил престъплението, в което е обвинен и са убедени, че момчето е било подведено. 

"Няма баща, майка му и ние се грижим за него. От нищо не сме го лишавали. Как стана това - нямаме никакво обяснение", сподели пред медии бабата му Велиана. Момчето живее в общежитията на Спортното училище в Ямбол, където учи трета година. 

Не поддържа връзка с баща си, а майка му не живее в страната. Ето защо защитата му поиска от съда то да бъде пуснато под домашен арест, който да бъде изтърпян в общежитията на гимназията под надзора на администрацията на учебното заведение. Според разследването именно той е стрелял по Вълчев. Това потвърждава и пострадалият, който усетил изстрела в гърба си. Защитата посочи, че това е станало неволно - изплашвайки се детето побягнало и произвело неволно изстрел, без да се цели в пострадалия. Въпреки крепката си възраст Костадин вече има регистрация за кражба.

18-годишният Симеон е стрелял с газов пистолет директно в тялото на пострадалия. Той се самонаранил с нож след сборичкване с таксиджията, заради което е претърпял операция в болницата в Ямбол. Според прокуратурата абитуриентът расте без родителски контрол - учи на далечно от родното си село място. Счита се, че той е организатор на екшъна и е набавил оръжията. Защитата му поиска да бъде пуснат под домашен арест, който да изтърпи в жилището на баща му в Стара Загора. Бил отличен ученик в Спортното училище и състезател по бокс и искал да завърши средното си образование.

По делото са извършени 4 огледа на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Апостол е нападнат с газов пистолет и с преправена на бойна въздушна пушка. Според прокуратурата само навременните действия на лекарите са предотвратили неговата смърт, след тежка животоспасяваща операция. Младежите се опитали да избягат щом осъзнали, че шофьорът успява да напусне гробищата край село Дражево, отпрашвайки с автомобила си. Изхвърлили оръжията, които в последствие са открити от органите на реда. И двамата нападатели са били наясно, че отиват да вършат грабеж. Набавят оръжията по-рано, държали ги в сакове.

Апелативен съд - Бургас потвърди определение на Окръжен съд - Ямбол спрямо Симеон и измени съдебния акт спрямо непълнолетния Костадин като му наложи мярка "надзор на инспектора при Детска педагогическа стая - Ямбол".





Още по темата: общо новини по темата: 4
10.04.2019 »
21.12.2017 »
15.12.2017 »
15.12.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
рџ?‚ Сигурно ... " без да иска" по погрешка ! рџ?‚
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: