Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Радо Константинов от КК Черноморец: Трудностите са много, но сме на прав път
Автор: Екип Burgas24.bg 22:01 / 07.12.2017Коментари (0)4009
© Burgas24.bg
Колоезденето е скъп спорт и едно от най-големите препятствия, с които се сблъскваме е финансирането. Въпреки това с всяка изминала година постигаме все повече резултати, което показва, че сме на прав път.

Това заяви в интервю за Burgas24.bg основният състезател на колоездачен клуб Черноморец Бургас Радослав Константинов, който преди четири години с двама свои приятели решава да възроди клуба.

"Ситуацията беше много лоша, децата бяха оставени в нищото. Поехме инициатива, със собствени средства. Първата година беше доста трудна, нямахме резултати, не можехме да очакваме финансиране от никъде. С доста усилия - от моя страна като състезател и от президента Тодор Янев, успяхме да постигнем резултати и да поставим едно добро начало. Последната година беше доста по-силна за нас, което говори, че вървим в правилната посока", отбеляза Константинов.

Тази година клубът получи финансова помощ от община Бургас в размер на 4 500 лева, за което отправя своите благодарности към Калчо Белов и Йордан Козаров. КК Черноморец Бургас е сред малкото клубове, които не събират никакви такси от своите състезатели. Същевременно им осигуряват абсолютно всичко - от екипировката до велосипедите, чиято цена достига до 20 000 лв.

"При нас тренират около 17 състезатели, от които 6 мъже. Единствено за мен обаче колоезденето е професия, тъй като останалите са се реализирали и в други сфери. Завърших годината с с четири републикански титли, едната от които е отборна. При подрастващите също имаме републикански шампион - Ивайло Тофтев. Като цяло постигнахме добри резултати. От доста време се опитвахме да подобрим националния рекорд, който не бе подобряван от 32 години и тази година го направихме", коментира състезателят.

Радослав Константинов прекарва по-голяма част от времето си във Франция, където се състезава за друг клуб. В България се връща само за най-важните състезания и след края на сезона провежда подготовката си в Бургас.

Какво още разказа Радко Константинов за трудностите и успехите в колоездачния спорт и в частност в Черноморец Бургас - гледайте в нашето видео!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: