Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ако сте от хората, които се стремят към здраве и хармония, тази статия е за вас!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:39 / 04.12.2017Коментари (0)2849
©
Ако сте от хората, които се стремят към здраве, хармония и себепознание, вероятно аюрведа не е нещо ново за вас. Ако пък ви звучи странно и екзотично или си мислите, че е ястие от индийската кухня - продължавайте да четете. Със сигурност няма да съжалявате.

Какво е аюрведа и защо напоследък предизвиква такъв интерес? Буквално преведено, аюрведа означава "наука за живота" и представлява най-старата комплексна медицинска система от принципи за здравословен начин на живот, водеща началото си от древна Индия преди повече от 5000 години. Най-характерен за нея е холистичният подход, при който човекът се възприема като единна система от тяло, жизнена енергия, ум и душа.

Първоначално аюрведа се е практикувала от монаси. Разглеждайки тялото като храм, те смятали, че доброто физическо здраве подпомага духовното развитие. Същевременно в аюрведа се отчитат индивидуалните особености на всеки един човек и се счита, че няма универсална диета или начин на живот, който да е добър за всички. Превенцията е ключова, а фокусът е върху изграждане на здравословни навици, поддържане на добро здраве и имунитет, а не върху лекуване на болестните симптоми. За целта се обръща внимание на цялостния начин на живот и по-конкретно на храненето.

Аюрведа се базира на принципа на трите доши - енергиите, които изграждат всеки индивид и изпълняват различни физиологични функции в тялото. Всеки от нас притежава и трите доши в различно съотношение, като обикновено една или две от тях доминират. Нашата индивидуална конституция предопределя както някои външни характеристики и качества,така и предпочитанията ни в по-общ план. Целта на аюрведа е да възстанови хармонията и баланса в тялото, съобразно нашите специфични особености.

В България аюрведа също набира популярност през последните години. Все повече хора се интересуват от природните и естествени методи за поддържане на физическо и психическо здраве, пречистване на организма и здравословен начин на живот. Не е лесно да се открие аюрведичен лекар у нас, но пък има нещо по-добро - аюрведични билкови чайове и хранителни еликсири, изготвени под строгия контрол на непалския аюрведичен лекар д-р Ка Дев Джа, които можете да откриете в магазините на Еверест Аюрведа.

Еверест Аюрведа с.р.о. е чешко-словашко-непалска компания, предлагаща традиционни аюрведични продукти от Непал и Индия. Диворастящите билки от Хималаите се берат и обработват ръчно, в съответствие с хилядолетната традиция, за да се извлече тяхната сила и да имат оптимален ефект върху организма. Хималайските аюрведични чайове са уникални комбинации от тези билки, които са се доказали във времето. Те подсилват тялото и ума, подмладяват организма, балансират сърдечно-съдовата и лимфната система, успокояват нервната система и дихателните пътища, подпомагат храносмилането и обмяната на веществата, стимулират мозъчната дейност и имунната система, действат детоксикиращо на организма. При редовна и продължителна употреба, тяхното благоприятно влияние върху телесното и психическото здраве е видимо.

Сред най-продаваните продукти на Еверест Аюрведа са чайовете за високо кръвно, черен дроб, отслабване и цялостно пречистване на организма. И това не е учудващо. Живеем в условия на силен стрес и замърсена околна среда, които рефлектират директно върху нашето здраве. За щастие, има доказан и природен начин да си помогнем, без да товарим тялото си с токсини и лекарства. Меката сила на билките ги прави подходящи и за деца, затова Еверест Аюрведа предлага и продукти, разработени със специална грижа и внимание за най-малките.

Широката гама аюрведични чайове и еликсири на Еверест Аюрведа можете да намерите в магазините им в страната или онлайн на www.everest-ayurveda.bg. Направете първата крачка към по-добро здраве и балансиран, хармоничен живот още днес. Погрижете се с нежност и внимание за тялото си, защото то е храм на душата. И запомнете - превенцията винаги се отплаща.

Контакти в Бургас: Магазин Знахария, ул. "Цар Калоян" 15, тел. 0885 60 29 53.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Лято 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: