Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Феновете на Нефтохимик отговориха на Черноморец: Не делим нашите деца, искаме те да останат в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:02 / 28.11.2017Коментари (1)2774
© Burgas24.bg
Феновете на Нефтохимик отговориха на привържениците на Черноморец, които се разграничиха от техните инициативи, касаещи стадион "Лазур". Burgas24.bg публикува декларацията им без редакторска намеса.

"Докато будната част от футболното общество на Бургас се опитва да спаси остатъка от футбола в града, ставаме свидетели на декларация на привържениците на Черноморец , целящи създаване на разделение и манипулация на общественото мнение.

В отговор на "твърденията" им, сме длъжни да дадем няколко фактологични разяснения и да обясним , че е добре да се подготвят преди да излизат с подобни послания!

Първо ще започнем с това, че в самото начало на кампанията, ние привържениците на Нефтохимик , предложихме на нашите колеги да започнем и извървим пътя към спасението на футбола в града заедно, преглъщайки всичко онова , което бе сторено от синята върхушка в Община Бургас през последните 12 години, започвайки с опита за сливане на двата отбора и поредния опит за убиването на Нефтохимик за сметка на Черноморец през 2006 година и минало през мълчаливото "неодобрение" от страна на същите тези сини привърженици...

Второ , когато се борави с думата история, е добре да разбираме, как да я използваме. Може би за всеобщо учудване люпилнята в Акациите, както бе наречен стадион Черноморец , построена с добровлчески труд от граждани на град Бургас, е била дом за Нефтохимик през 1964, 1965 и 1966г, цели 4 години преди повторната поява на името Черноморец на футболната карта през 1968г.

Трето, ако сте неприятно изненадани от посланието "ФУТБОЛ В БУРГАС - КОГА?" ще ви припомним, че и двата ваши клуба с името Черноморец са с аматьорски статут в А окръжна ФГ, а нашият клуб Нефтохимик е с единия крак във В група. С други думи за трети път Бургас може да остане без професионален футбол в историята на футбола в града! Това е всичко друго, но не и футбол за град като Бургас и ако Вас ви удовлетворява това, ние имаме самочувствие на най-успешния клуб в бургаската история и не приемаме подобно състояние.

Защо Лазур ли? Защото Лазур въпреки окаяното му състояние е единствения стадион в Бургас, който отговаря на определението стадион.
Четвърто , всеки един от ветераните, настоящи футболисти и юноши излезли от Бургас независимо от кой отбор и в момента защитават емблемите на клубове от други градове, са застанали зад каузата по собствено желание , с едничката мисъл да помогнат за спасението на футбола в града.

Не искаме да делим нашите деца! Дали от Нефтохимик, дали от Черноморец, дали от Звездичка, дали от Бургас спорт, дали от Бъдеще, дали от Локомотив, дали от Чайка, дали от Свети Никола! Те са от Бургас! Те трябва да знаят, защо са избрали този спорт, през какво минават и къде ще стигнат! Ние искаме тези деца да остават в Бургас и да радват бургазлии, а не други привърженици.

Уважаеми бургазлии, ние ще продължим нашата борба за да може в Бургас да се играе футбол от високо качество! В Бургас! От бургаските клубове!
Независимо , кой е на дъното или на върха! Защото Бургас е футболен град , защото Бургас е дал много футболисти на България и продължава да ги създава!
И нека всеки, който милее за това да ни подкрепи"!
Още по темата: общо новини по темата: 28
03.09.2020
07.05.2018
12.04.2018
11.04.2018
10.04.2018
30.01.2018
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.12.2017 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: