Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Едни от най-въздействащите гласове на бургаската опера излизат рамо до рамо в спектакъла "Басисимо“
Автор: Екип Burgas24.bg 12:53 / 22.11.2017Коментари (0)1870
©
Едни от най-въздействащите гласове на бургаската опера излизат рамо до рамо на сцената в четвъртък за концерт-спектакъла "Басисимо". Шест впечатляващи артисти от българския и световен оперен свят ще изпълнят най-добрите си партии от репертоара, с който са известни на сцената.

Проектът "Басисимо", дело на директора на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев, събира три баритона и трима баси под диригентската палка на маестро Ивайло Кринчев. От баритоните на сцената ще видим Александър Крунев, Марян Йованоски и Йордан Хистозов, а басите, които ще излязат в четвъртък вечер, са Делян Славов, Диман Панчев, Костадин Мечков и Тошо Герджиков. В програмата са включени Арията на Жерар от операта "Андре Шение" в изпълнение на Александър Крунев, Арията на Бартоло от "Севилския бръснар", изпълнена от Тошо Герджиков, Костадин Мечков ще представи Арията на Гомес де Силва от "Ернани", Делян Славов ще изпълни Песента на Варлаам от "Борис Годунов" и др. Освен самостоятелни изпълнения публиката ще чуе атрактивни съвместни изпълнения - дуетът на Боздугански и Станчо Квасников от мюзикъла "Службогонци", изпълнен от Йордан Христозов и Тошо Герджиков, партньорската партия на Филип и инквизитора от операта "Дон Карлос" в изпълнение на Костадин Мечков и Делян Славов, Диман Панчев и Марян Йованоски ще чуете като Атила и Ецио от операта "Атила" на Джузепе Верди. Като най-атрактивните части от концерта певците сочат партиите, изпълнени съвместно от всички - Арията на клеветата от "Севилския бръснар", в която ще се включат и четиримата баси - Диман Панчев, Делян Славов, Костадин Мечков и Тошо Герджиков; както и партията на тореадора Ескамилио от операта "Кармен", в която ще чуем както басите, така и баритоните Марян Йованоски, Александър Крунев и Йордан Христозов.

За "Басисимо" солистите и диригентът се събират в промеждутъка на международните си ангажименти. Специално за концерт-спектакъла от Македония пристига звездата на Скопската опера Марян Йованоски. Маестро Ивайло Кринчев се завръща от ежегодните си изяви в Южна Корея. Между ангажиментите си за Македонската опера и балет, варненската и русенската опера, ученикът на Бруно Кали, Мирела Паруто и Рената Ското бас Делян Славов отделя време и за изявата в родния си Бургас. От русенската опера за събитието пристига баритонът Александър Крунев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: