Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
За красивите обещания и тъжната участ на Нефтохимик! Истината и лъжата в развитието на футбола в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 03.11.2017Коментари (6)3830
Истината и лъжата в развитието на футбола в Бургас - така привържениците на Нефтохимик озаглавиха поредното писмо, с което имат за цел да напомнят за себе си и любимия си клуб. На редакционната поща на Burgas24.bg получихме и видеозапис от срещата на кмета Димитър Николов и феновете на Нафтата.

Кадрите от октомври 2015-а година, дни преди местните избори, говорят сами за себе си. Писмото публикуваме без редакторска намеса.

Какво се случва с развитието на професионалния мъжки футбол в Бургас. По-специално с единствения (засега) професионален клуб, който е 73% собственост на Община Бургас. Стимулиран от последните събития около отказа на "Комисията по спорт" (кавичките са умишлени) да помогне на затъващия общински клуб, реших да разкрия някои подробности около самото съществуване на ФК Нефтохимик и каква съдействие получава от своя мажоритарен собственик, че чак молбата му за помощ бе определена от много хора като "наглост". 

Лъжата:

Изпращам ви едно видео, което показва среща инциирана от кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов, състояла се в началото на Октомври 2015 година, дни преди местните избори. На срещата присъстваха както феновете на Нефтохимик, така и децата от школата и техните родители. Освен градоначалникът, на срещата бяха още и г-н Павел Бошнаков и председател на постоянна комисия "Спорт и младежки дейнсоти" при Общински съвет - Бургас г-н Калчо Белов. На самото видео ясно се чува и вижда, как точно кметът г-н Димитър Николов обещава (явно предизоборно), че ще се извърши ремонт на големия терен в СК Изгрев и същия ще бъде увеличен, а в ж.к. Славейков ще бъде построен басейн с олимпийски размер и малък стадион с 1500 седалки, с възможност да бъде увеличен в бъдеще до 2000. И докато за първото все още нищо не се е задействало, то за второто нещата вече са на финаланата права, НО... се прави маломерно игрище с дължина - 68 метра и ширина - 44 метра. По този начин там ще могат да играят и тренират 12- 13 годишни момчета.

Истината:

ФК Нефтохимик заплаща всеки месец по 5 хил. лв на своя мажоритарен собственик за ползването на терените на Спортен комплек Изгрев., но само ако ги ползва преди 18:00. След този час сумата се покачава на 60 лв на час, като на ден е стигало до 180 лв на ден. В същото време групите от ДЮШ са били често гонени от игрищата, когато игрищата биват запазени за частно ползване или часът съвпадне с тренировка по ръгби на някой клуб.

Понеже мъжкия футболен отбор тренира на стадиона в гр. Българово, където играе и официалните си срещи, когато времето се влоши се налага същия този отбор да ползва изгрището в спортния комплекс, който е за игра в отбори по 9 човека, което няма как да не се отрази и на представянето в официалните срещи. Другия терен, който е общински и е с подходящи размери се намира в квартал Долно Езерово е в плачевно състояние, което скоро ще бъде документирано и със снимков материал.



Още по темата: общо новини по темата: 58
17.08.2018
11.06.2018
19.05.2018
19.04.2018
31.03.2018
28.03.2018
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.11.2017 г.
0
 
 
Интересно как общини като Благоевград и Монтана намират пари , а Община Бургас - не !?! Особено Монтана - поддържа и отбори по волейбол и баскетбол !!!
Aнонимен
на 03.11.2017 г.
0
 
 
аман от нахални мазути и техните пишман-пророци. Вие какво искате бе? Вие да харчите, а друг да плаща, така ли? Общината ви каза - пари няма, можем да сме гарант. Сега искате да вмените вина на кмета и общината, а вие просто сте завършени некадърници и бездарници. Сложили сте да ви управлява лимонададжия, а искате резултати - ми що не сложихте баба Гица от градската тоалетна бе? и тя има същите познания
Aнонимен
на 03.11.2017 г.
0
 
 
Мазутска наглост. Типична. Когато от общината ви дадохме 3 000 000 лв., къде отидоха тези пари ? Вместо да си огледате в огледалото, пак се чешете там, където не ви сърби. Колко пари да ви дадем, като с 3 000 000 бюджет отпаднахте. Къде са нашите пари, които ви дадохме, защо не пуснете обещанията си, че стадион ще пълните и минимум 5-то място в Първа лига ще гоните. Наглеци, и Бошнаков, и Филипов, сега и Общината ви усети, само вие нямате усет.
Aнонимен
на 03.11.2017 г.
0
 
 
това не е нещо ново за нашия град-отбори сме имали,футболисти-колкото искате,стадион направен като еталон у нас,но управници не сме имали от време оно!след ерата НЕФТОХИМИК,-нищо,само напъни и нищо друго!без пари не става!доти и в т.н. най-добър град за живеене в България.миналата година Ицо Янев направи отбор,но докато го напасва и пак на дъното.пак нямаше пари,отидоха си спонсорите,общината обеща,но обещаното не е като даденото.Изкарахме Янев виновен,момчето си отиде за кеф на нефелниците и спокойствие на общинарите.!Това е!А сега както каза Л.Пенев-да духаме дружно супата!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: