Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Напук на Хелоуин: Кукери гониха злото по улиците на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:44 / 31.10.2017Коментари (1)5926
Напук на Хелоуин кукери властваха в центъра на Бургас. Точно в 17 часа маскирани според българската традиция ентусиасти се отправиха от Компаса в центъра на града към сградата на Община Бургас, където показаха хубавата родна традиция, предаде репортер на Burgas24.bg.

В демонстрацията участие взе бургаската Кукерска група "Каваклии", която съществува от дълги години, както и ученици от инициативата "Бургас харесва младите".

Идеята на организаторите e да създаде настроение сред минувачите и да покаже, че има и атрактивна нашенска алтернатива на хелоуинските страшилища.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.11.2017 г.
0
 
 
Превърнахте Бургас в кукерландия...Като има алтернатива на Хелоуин ( не го подкрепям, но щом децата се забавляват, защо пък не) с нашите кукери, защо не попитате един от всите в маски, колко му струват кожите, маските, как се поддържат и дали взимат със себе си деца под 10 годиники. Също така попитайте тези кукери, чиято идея е също да плашат злите демони, колко достъпен е този празник и кое дете би издържало тежестта на цялото им "оборудване". Така че, във времена, в които очевидно сме си дали г*за на Запада, приели сме тяхната толерантност към малцинства и религии, на път сме да приемем и тяхната валута не доумявам истерията на шепа "родолюбци", които освен чрез ограничаването на Хелоуин не са направили нищо по-смислено. Детето ми е с насадени от градината още навици да отбелязва този ден и въпреки моето недоумение виждам, че тя се забавлява. Същото това дете обаче ЧЕСТВА и денят на будителите с всичките и насадени пак от училище навици. Всяка година учи стихотворение и за 12 години не е забравила и първото научено...Само ще попитам, кой от всички онези отричащи хелоуин знае наизуст стихотворението "Отечество любезно, как хубаво си ти". Нека са честни пред себе си и с ръка на сърцето да признаят дали знаят всите 5 коплета. Дъщеря ми го знае цялото ( аз се оплитам винаги) . Облича се като Лазарка, почита всички български празници и обичаи, но се забавлява по свой си начин и на Хелоуин. Усеща го като празник, в който може да бъде различна и да "плаши" по свой си начин, чрез изобретателността на идеите си във визуализиране на "чудовището". Това е, нищо родоотстъпническо не виждам в това. Вместо да ограничавате в хелоуинщина, учете децата ни на неподправен патриотизъм и ще разберете, колко са жалки и нищожни опитите ви да им вменявате нещо БЪЛГАРСКО чрез забрана на неподправения им избор.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: