Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Военното министерство опроверга изявление на корпорация "МиГ"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:29 / 28.10.2017Коментари (10)1184
©
Никога и никъде български официални представители не са декларирали, че поради отсъствие на документация е констатирана невъзможност за извършване на основния ремонт и удължаване на ресурса на двигателите на МиГ 29. Това се посочва в съобщение от пресслужбата на Министерството на отбраната по повод изявление, направено от корпорацията "МиГ".
в изявление
Български официални представители винаги са декларирали, че ремонтните дейности на доставените по договор УД-03-14/9.11. 2016 г. възстановени 6 броя двигатели са извършвани от Московския машиностроителен завод "В. В. Чернишев", се допълва в съобщението от пресслужбата на МО.

Доставените по договора 4 нови двигатели не са комплектовани с ключови компоненти съгласно конструктивните и технически параметри, което е констатирано от комисията по приемането на двигателите и отразено в констативния протокол. Доставените 6 възстановени (след експлоатация) двигатели не са комплектовани от изпълнителя по договора с оригиналните формуляри от завода производител, отразяващи историята на жизнения цикъл на двигателите, съгласно изисквания от договора.

Многогодишният опит от сътрудничеството с ръководството на ВВС не дава основания на българската фирма изпълнител по договора, да пренебрегва категоричните изисквания на договорните задължения.

Предприетите от ръководството на МО официални действия за оперативно решаване на констатираните пропуски са насочени само и единствено за гарантиране на безопасността на полетите и поддържането на летателната годност на изтребителната ни авиация.

МО очаква в оперативен режим и в най-кратки срокове българската фирма изпълнител да отстрани допуснатите пропуски по изпълнението на договора.

В изявлението на корпорацията "МиГ" се посочва, че "неотдавнашните съобщения за невъзможността на основния ремонт и удължаване на ресурса на двигателите на МиГ-29 на ВВС на България поради отсъствие на документацията не съответствуват на реалността". Всички авиационни двигатели, доставяни от копорацията "МиГ" в рамките на действащите договорни задължения, са минали комплексно обслужване в предприятието-разработчик ("В.В.Чернишев"), след което са били предадени на официалните представители на МО с пълния пакет с експлоатационна и техническа документация, а също така с необходимите бележки за тяхната готовност за полетите, се допълва още в изявлението на "МиГ".

От корпорацията посочват, че многогодишните партньорски отношения позволяват да се решават всякакви възникващи въпроси в оперативен режим.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-5
 
 
.... ако през последните 10 15 години летците са имали по 20 30 часа нальот на година ..... големият въпрос е как потника е станал генерал с този нальот :) .... и защо когато сме имали два годни самолета летците са летяли па макар и малко а сега когато имаме седем с тенденция да станат 12 и възможност да се увеличат часовете нальот многократно те отказват да летят с предлог че нямали нальот :) ..... тъпо и удобно нали :) ..... първо получават около 5 бона заплата на месец и не летят :) второ ... защо да летят за 5 бона като могат и да не летят и пак да ги получават :) трето .... защо пък да не се курдисат на грипени пък и някоя и друга пара да лапнат покрай това .... пък и тогава пак може някое чувство на завеянос и неразположение да почувстват :)
-2
 
 
.... и какво общо имат летците с немонтирани двигатели за да отказват да летят на напълно годните самолети в момента :) уволнение съд и панделата .... гиди мишки рундювски неразположени :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: