Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте как "Иван Иванов" завлече нагло бургазлийка, но правосъдието все пак дойде
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 13.10.2017Коментари (0)3691
© Burgas24.bg
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура - Бургас съдът наложи ефективно наказание в размер на 4 години "лишаване от свобода" на Станимир С. (на 41 г. от гр. Бургас). Той е подсъдим за това, че на 20.02.2017 г. в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, представяйки се за длъжностното лице "Иван Иванов" - служител в ТД "Приморие" - гр. Бургас, Дирекция "Незаконни постройки", възбудил заблуждение у С.К., че ще заведе дело за незаконна постройка от нейно име и защитавайки нейните интереси, както и че ще направи оглед и проверка на постройката на посочения от нея адрес, ако тя го упълномощи устно за това и заплати определена сума пари, и с това причинил на С.К. имотна вреда в размер на 432.00 лв. - престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, ал. 1, т. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. "а" и б. "б" от НК. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим.

Подсъдимият Станимир С. има предходни осъждания. Той се занимавал предимно с измами "работил" по няколко схеми. Една от тях била да "се навърта" в държавни и общински администрации и да се представя за длъжностно лице. След като убеди хората в това, да им обещава да извърши определена работа, за която пък те му плащали.

На 20.02.2017 г. около 11:00 часа пострадалата С.К. и нейната приятелка отишли в ТД "Приморие" в гр. Бургас, находяща се на ул. "Александровска", за да подаде С.К. сигнал за незаконна постройка. Носела и документи за имота, който се намирал в кв. "Долно Езерово".

Подсъдимият бил в двора на сградата и ги чул за какво разговарят. Двете разговаряли за незаконната постройка, за процедурата, както и за документите, които са необходими на С.К. Станимир С. се приближил към тях и им се представил като длъжностното лице "Иван Иванов" - служител в ТД "Приморие" - гр. Бургас, Дирекция "Незаконни постройки". Обяснил, че се занимава точно с незаконните постройки, като лично той извършвал огледите на постройките. Обяснил, че офисът му се намира в същата сграда на втория етаж. В хода на разговора пострадалата му обяснила, че има и проблем с бившия си съпруг по повод на тази постройка, а именно - той не плащал данъците, като подсъдимият й обещал, че и за това може да се погрижи като на съпругът й бъде издадена ограничителна заповед.

Тъй като разговорът се очертавало да бъде продължителен, подсъдимият предложил на двете жени да отидат и да седнат в някое кафене. Те се съгласили. Отишли в кафе "Илли", намиращо се на ул. "Фердинандова", срещу сградата на Операта. Когато седнали на масата, подсъдимият записал собственоръчно трите имена и ЕГН на пострадалата, нейният телефон, както и адреса на постройката в кв. "Долно Езерово", и взел от нея скица на имота.

Този лист прибрал за себе си. Казал на пострадалата, че в качеството си на длъжностно лице, което се занимава точно с това, ще направи оглед и проверка на постройката на посочения от нея адрес и ще заведе дело за незаконна постройка от нейно име и защитавайки нейните интереси. Пострадалата му се доверила и устно го упълномощила да се заеме със случая. Тогава той обяснил коя услуга колко ще й струва - 42 лева за оглед на постройката, 120 лева за ограничителна заповед на бившия й съпруг, 50 лева за хонорар на адвокат и 220 лева за да са по-малко данъците за незаконната постройка, която "услуга" щял да извърши негов колега. 

С.К. извадила от портфейла си и платила на подсъдимия общо за всички "услуги" сумата от 432 лева. Той взел парите, като не издал никакви документи. Той не предоставил телефон за връзка на пострадалата, като обяснил, че телефоните му се подслушват, затова той щял да й се обади още същия следобед, а нея помолил да не бърза, а да изчака търпеливо 14 дни. Казал й да е спокойна, тъй като съпругата му работи в МВР, в Първо районно управление.

"Иван Иванов" не се обадил в същия ден следобед, както обещал и С.К. разбрала, че е измамена. Тя и приятелката й тръгнали да търсят мъжа. Отишли в сградата на ТД "Приморие" и установили, че нито на втория, нито на третия етаж има офис на "Иван Иванов". Отишли в Първо районно управление и установили, че там не работи жената на "Иван Иванов" от ТД "Приморие". Отишли в кафе "Илли" и там служителката им казала, че този мъж преди време се е представял за екстрасенс.

На следващия ден двете жени се намирали в района на Стария съд, когато забелязали същият мъж. Пресрещнали го и С.К. му казала, че той я е измамил и че не е длъжностното лице Иван Иванов, за когото се е представил. Той започнал да се оправдава и избягал. Тогава двете жени се обадила на тел. 112. Подсъдимият Станимир С. бил разкрит три месеца по-късно.

Присъдата на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: