Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
При нарушение вдигат глобата с 50 лева за всеки пътник в колата?
Автор: Екип Burgas24.bg 15:05 / 14.09.2017Коментари (9)1603
© Plovdiv24.bg
Глобата за всяко нарушение на правилата за движение да скача с по 50 лева за всеки превозван пътник в колата на нарушителя. Това предложение бе гласувано и одобрено във вторник по време на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, чийто председател е министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде "Телеграф". Тепърва текстът ще бъде предоставен на работна група, която изготвя нов Закон за движение по пътищата. 

Целта на мярката е да се спасят хиляди човешки животи. "От 2011 г. до 2016 г. при катастрофи са загинали 1095 пътници и са били ранени 17 752 души, които са се возили в автомобилите", посочват още от Комисията за безопасност на движението. Според статистиката на КАТ по-голямата част от пострадалите са били жени и деца. 

"Животът на тези участници в движението струва повече от 50 лева", убедени са експертите по пътна безопасност. Те настояват за още крути мерки. За първи пътен инцидент поради неспазване на знак "Стоп" и преминаване през непрекъсната разделителна линия от пътната маркировка, санкцията да бъде отнемане на 13 точки от талона и взимане на книжката до успешно полагане на психотест. Тъй като всеки четвърти убит на пътя е загинал при изпускане на завой пък от комисията искат при такава катастрофа да се праща виновникът за проверочен изпит. За удар в дърво се настоява наказанието да е същото.  

За превишаване на скоростта с повече от 30 км/ч в населено място пък експертите предлагат отнемане на 10 точки от талона. На заседанието на Комисията по безопасност на движението е било прието и да се разработят трасета, по които линейките да стигат възможно най-бързо до болницата с ранен в катастрофа. Иска се още помощ от Министерството на здравеопазването за въвеждането на профилактика за пострадалите при пътни инциденти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А за автобусите от градския транспорт кой ще плаща глобите?
0
 
 
Тези хора НОРМАЛНИ ли са,ако има инцидент със влак да не би да глобяват машинистите като изчисляват колко пътника е имало във влака или във самолет тогава какво правим ?!!! Боговете "тия ненормалници" в парламента сигурно са полудели.!!!
0
 
 
За не гелосана коса още 100. А полицаите на околовръсното всекидневно нарушават това правило(пресичане на непрекъсната линия). На всичкото отгоре, принуждават и шофьорите да го правят.
+1
 
 
за всяка прашинка в колата по още 100 рџ?‚
+4
 
 
Какъв е този комунистически подход към безопасността на пътя пак?! Не знам просто от къде си ги смучат тези закони. В цял свят е доказано , че при увеличение на глобите не се променят нещата. Все пак глобите са постфактум а не превантивни мерки. Имам чувството, че държавата иска хората да нарушават и тя само да прибира паричките. Па това че някой умрял голяма работа.
+1
 
 
Проблемите са ясни с години. Закони има, контрол НЯМА! Ако има кой да налага контрол и със сегашните мерки, нещата ще са други.
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 14.09.2017 г.
0
 
 
Аз пък предлагам глоба 100 лева на всеки шофьор , който не се е усмихнал на катаджиите при проверка! И глоба по 50 лева за всеки пътник, който не е направил същото!
+1
 
 
Предлагам по 20 лева за всеки пломбиран зъб на шофьора - щом има пломби значи е безотговорен за здравето си, съответно ще е такъв и за здравето на другите. 30 лева за всяка красива жена в колата - очевидно целта й е да разсейва съвестните водачи на МПС. 10 лева за всяка чанта,сак и т.н. по тежки от 2 кг - водача рискува имущество, като по този начин стимулира консумиране и следователно замърсяване на държавата ни. 20 лева за всяка бутилка алкохол в колата - очевидно водача има користни планове да алкохолизира себе си и близкото си обкръжение, което е предпоставка за нарушаване на реда и спокойствието на гражданите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: