Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Санираха цял блок без един апартамент
Автор: Екип Burgas24.bg 12:44 / 30.08.2017Коментари (12)2235
©
Цял блок в Луковит беше саниран с изключение на един апартамент. Причината е, че собственичката му не позволила, защото я е страх да не се разболее от рак, предаде Dariknews.bg.

Блок "Кръгояр" е една от многофамилните сгради, допуснати за саниране по националната програма за енергийна ефективност в Луковит.

Надка Кирилова е домоуправител на единия от входовете. Тя е била сред най-активните в кампанията по събиране на подписи. Собственичката на апартамент на последния етаж отказала да подпише въпреки увещанията. "Ценка заяви, че заради стиропора може да се разболее от рак и отказа", разказа Надка Кирилова.

Това щяло да спре санирането, тъй като се искало 100% съгласие от всички съседи и дори се стигнало до конфликти. Програмата за енергийна ефективност обаче дала възможност нежеланието на съседката да не възпре ремонта на блока. След промени било допуснато общината по своя преценка да одобри сграда, дори и да не са представени документи за осигуряване на достъп до всички апартаменти. Това изключение обаче може да се прилага за не повече от 5% от имотите в блока.

Така с попълнени документи блок "Кръгояр" влиза в програмата за саниране на 19 май 2015 г., независимо от нежеланието на леля Ценка, и още на следващия ден e одобрен. Започват строителните работи, а апартаментът й на последния етаж е заобиколен.

Така през юли блокът вече има нов облик с изключение на един апартамент.

Това е проблем и търсим начин да го решим, казва Любомир Ангелов, който осъществява инвеститорския контрол по проекта.

Той вече се е свързал с председателя на сдружението на блока и ще се търси вариант да склонят жената да се съгласи и нейният имот да бъде саниран.

"Така не може да се приеме този обект", казва Ангелов и посочва, че освен от естетическа гледна точка, ще има проблеми и от техническа, тъй като влагата ще се просмуква там, където няма изолация.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.08.2017 г.
0
 
 
вместо стиропор да монтират каменна вата и проблема се разрешава...
+1
 
 
Навсякъде има луди, а в Луковит това си местна черта все да се съмняват, все да има недоверие и все да се търси под вола теле!
+3
 
 
Както се казва всеки луд с номера си ;)
0
 
 
Хич не е изкуфяла.Ако не може да си позволи качествена аспирация,ще си диша мухъла целогодишно.Отделно,че качеството е никакво.Блока до нас още не са го приключили,но боята вече се лющи.
-1
 
 
Жената не иска после да плаща некачествени ремонти.
+3
 
 
Странен казус, защото според законодателството, освен ако не е променено нещо наскоро както винаги, фасадите са общи части и никой от собствениците на жилища в сградата не разполага с тях. В опасенията на жената има доза истина, тъй като не е никаква тайна, че при разпада си този вид изолационен материал отделя химикали, но те със сигурност ще се просмукват така или иначе в цялата сграда и съответно в нейния апартамент.
+4
 
 
Какви варианти имат да търсят?!? Вариантът се казва Закон за управление на етажната собственост и там си е написано кой какви задължения има. Щом има решение на ЕС няма "не искам". Че и глоби има.
+2
 
 
Жената явно си е някакъв вид хипохондричка и си има някакви фобии. Никой не може да я "съди" за това.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: