Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас може да си отдъхне! Хванахме в крачка румънските шарлатани, които подлудиха града
Автор: Стиляна Божидарова 17:07 / 24.07.2017Коментари (2)33278
© Burgas24.bg
Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, които подлудиха града с престъпните си схеми, са арестувани и ще носят отговорност за действията си. Това се случи след блестяща съвместна акция на Burgas24.bg и служители на Първо РУП-Бургас.

За пъстрата палитра от трикове и номера, с които тарикатите от Северната ни съседка обираха парите на наивни бургазлии, сме писали многократно. Те бяха хванати в нарушение от наш репортер още в началото на лятото, докато обикаляха улиците с големи сини папки и събираха средства за изграждане на център за глухонеми. Прикритието им бе идеално - те не знаят български и ръкомахайки, влизаха в роля на глухонеми доброволци. 

Щом забелязаха нашия репортер, чужденците видимо се притесниха. Жената дотолкова се изнерви, че демонстрира пред камерата ни доколко добре е овладяла жестомимичния език, показвайки среден пръст.

Румънците бяха предадени на полицията, от където потвърдиха, че става въпрос за стара и добре позната престъпна схема. Освен да събират "дарения" от добри хора, същите често бяха забелязвани в покрайнините на града, където се опитваха да пробутат тенекиени гривни и пръстени за златни накити. За няколко месеца те излъгаха хиляди наши съграждани и туристи. Въпреки това, заради липсата на доказателства и преки свидетели, служителите на реда бяха принудени отново да пуснат гастрольорите на свобода.

На редакционната поща продължихме да получаваме десетки сигнали, което ни провокира да предприемем по-радикални мерки. След близо месец наблюдение и разучаване на навиците им, преди няколко дни измамниците бяха спипани в крачка - докато вземат пари от нищо неподозиращ бургазлия. Деянието им беше документирано от наш репортер, а мъжът - своевременно предупреден с какви хора си има работа и върна портфейла в джоба си. 

Това, очаквано разгневи двете румънки, които налетяха на репортера ни с блъскане, шамари и нечленоразделни възклицания. За щастие, случаен минувач се намеси навреме, а малко след това на място пристигна и повикания от нас полицейски патрул.

Burgas24.bg предостави на полицията всички данни, видео и снимков материал, събирани от месеци срещу румънската престъпна група. Последва блестяща реакция от страна на служителите на Първо РУП-Бургас, които само за два дни задържаха четиримата измамници. Разследващият полицай Станислав Видев, съвместно с полицаите Галя Стоева и Георги Иванов, направиха всичко възможно по установяване на дейността им, свързвайки се с правосъдното министерство в северната ни съседка.

"Практикуваме дейността си в цяла Европа, досега подобно нещо не ни се е случвало. Вие българите сте страшни, повече няма да се върнем тук", зарекъл се един от румънците при ареста. 

Образувано е досъдебно производство, случаят е предаден на Районна прокуратура. Наблюдаващ прокурор е Димитър Илиев. Burgas24.bg ще следи развръзката!



Източник: Стиляна Божидарова



Още по темата: общо новини по темата: 8
15.08.2018 »
11.08.2018 »
15.06.2018 »
08.05.2018 »
08.05.2018 »
13.09.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: