Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Забраняват сергиите по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 23.07.2017Коментари (6)6952
©
Oт следващото лято преместваемите съоръжения в големите ни черноморски курорти ще бъдат забранени, каза вицепремиерът Валери Симеонов.

За целта групата на "Обединени патриоти" ще внесе в парламента промени в Закона за Черноморското крайбрежие. Симеонов отчете, че бизнесът по морето това лято прави по-малко нарушения, но постигнатото съвсем не е достатъчно.

Той смята, че през 2015 г. законът е променен изключително корупционно. Промяната ще засега "големите национални обекти", които са седемте големи курорта. "Там не трябва да има никакви преместваеми обекти, защото те са тези, които съсипват нормалния и законния бизнес. Те са тези, които създават усещането в големите курорти, като ходиш, че се разхождаш из Капалъ Чарши или в някоя африканска туземска държава", каза Валери Симеонов пред телевизия "Европа".

Вицепремиерът, който е с ресор демографска политика, съобщи още, че държавата подготвя конкретни мерки, които да задържат младите хора в страната. Ще се отпускат стипендии за обучение, срещу което младите хора ще бъдат задължени да се върнат и да работят в България за определен период от време, каза Симеонов. "Така че, срещу тези стипендии, когато завършат образованието си, независимо дали в България или в престижни западни университети, младите хора да са длъжни да се върнат и да работят определено време в България.

Длъжни, защото без задължение няма как да стане - когато получаваш пари, ще си длъжен съответно да работиш определени години. И това е система, която до преди двадесетина години работеше", каза още той. Вицепремиерът очаква да бъдат спестени няколкостотин милиона от ревизията на инвалидните пенсии, които се получават от над 900 000 души.

На проверка ще бъдат подложени всички ТЕЛК-ови решения. "Не трябва проверките да се извършват от старите ТЕЛК-ове, а трябва да бъдат формирани такива лекарски комисии на друг принцип изградени - към лечебните заведения. Но нека се договорим първо и ще ви информираме", допълни още Симеонов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
А бе Господин Патриот от тези премествоеми обекти се изхранват 20-30000 семейства.Държавата ще им плаща помощи или ще им намери работа.В цял свят има сергии по курортите,може просто да се отсеят да няма гащи и тоалетна хартия:)
+2
 
 
Еееех Валери , премахни и хотела си , бедния народ се чуди как да искара някой лев през лятото . Получавате пари за циганите и бежанците включете тях в тия програми и да работят , нашите Бг младежи няма да дойдат да работят за да издържат вас в парламента , циганите и бежанците
+2
 
 
Взимате мерки да задържате хората в България, като им ликвидирате законно бизнеса и ги принуждавате да работят за 500лв в някой от големите немски хипер маркети! Хахахахахаха, добра работа вършите "патриоти"! Направете и висшето образование обвързано с години пребиваване в БГ, че децата да започнат да емигрират още след завършване на средното си образование или по-рано! Така се прави! Уникални тъпанари!
0
 
 
Не съсипвайте дребния бизнес! Той плаща данъците и неговите пари остават в България.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: