Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Изцепка на БНТ с порно кадри преди "Сънчо"
Автор: Екип Burgas24.bg 23:11 / 19.07.2017Коментари (0)2262
©
Съветът за електронни медии (СЕМ) е започнал проверка на БНТ заради излъчването на анимационен филм със сексуално съдържание точно преди "Лека нощ, деца". Това съобщи бившият председател, а сега член на СЕМ Мария Стоянова. Мониторинговият отдел на регулатора се е самосезирал, а отделно са получени сигнали от граждани. 

Става дума за издание на "Лачените обувки на българското кино" по БНТ, излъчено тази неделя от 19:05 ч. В него са показани анимационни филми, като последен е "Вятър работа" на режисьора Анри Кулев. Той започва в 19:34 ч. и продължава до началото на традиционната детска рубрика, показа предаването "Господари на ефира". Във филма медицинска сестра се съблича и започва да прави секс с ранен войник, като кадрите са съвсем директни, макар и нарисувани.

"Експертите на СЕМ все още работят, изчакваме тяхната преценка точно кой член от Закона за радиото и телевизията е нарушен и какви санкции трябва да бъдат наложени", уточни Мария Стоянова. След като заключението им бъде готово, БНТ ще бъде запозната с него и ще има възможност да изрази своята позиция. Процедурата предвижда едва след това казусът да бъде внесен за обсъждане на заседание на СЕМ, на което да бъде обсъдено как и с каква глоба да бъде наказана телевизията.  

"Колегите от БНТ се професионалисти и очевидно става дума за грешка, в това няма никакво съмнение. А на какво се дължи и как е допусната, трябва да бъде изяснено от тях", добави Стоянова. Тя изрази съжаление, че инициативата на СЕМ и на Асоциацията на радио и телевизионните оператори за точкова система, която да отличава неподходящо съдържание за младите, така и не беше реализирана въпреки готовността на самите телевизии да я въведат.  

"Дори и да имаше точкова система, показаното съдържание нямаше да бъде освободено от отговорност, телевизиите нямат право да излъчват такова съдържание преди 24 часа, но ако имаше такава система, щяха да се осъзнаят още преди да го пуснат, защото трябваше да преценят каква точка да сложат", каза още Стоянова. 

Междувременно БНТ излезе с позиция, в която се казва:  

"Българската национална телевизия най-искрено съжалява за допуснатото излъчване на анимационен филм на 16.07.2017 година, с нерегламентирано съдържание за слота, непосредствено преди традиционната рубрика "Лека нощ, деца". БНТ поднася своите извинения към аудиторията. Обществената медия изключително високо цени най-младите си зрители и затова винаги е била безкомпромисна към съдържанието, насочено към тях. БНТ изказва своята благодарност към всички, които проявиха внимание към професионализма на обществената телевизия и подадоха сигнал за допуснатото нарушение, за което са предвидени строги административни наказания".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: