Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето защо първата съпруга на президента се оплака от негово интервю
Автор: Екип Burgas24.bg 17:22 / 19.07.2017Коментари (1)13600
©
Гинка Радева, първата съпруга на Румен Радев, прати жалба до Съвета за електронни медии за това, че президентът споменава името на сина им Георги в интервю по Би Ти Ви и така е нарушил правата му. СЕМ разглежда жалбата на едно от последните си заседания, състояло се на 3 юли, и решава да бъде изпратен отговор на жалбоподателя във връзка с действията, които ще предприеме, както и да бъде изпратено писмо до Държавната агенция за закрила на детето за становище.

Поводът, по който Радев споменава сина си в интервюто, е въпрос на водещия Антон Хекимян във връзка с побой между ученици в 38-о училище "Васил Априлов", пише "24 часа". Според родители синът на президента, който е седмокласник, не е участвал пряко, но е присъствал.

"Абсолютно недостойно използване на невръстни деца за политическо очерняне. На нашите политици, в случая бях аз, благодаря на директора на 38-о училище, че открито доказа тази манипулация, включително със записи от камерите. Моят син няма абсолютно нищо общо с този побой." Това казва Радев в интервюто си на 9 юни по Би Ти Ви, озаглавено "Питай президента".

Малко преди това телевизията, както и всички останали медии съобщават за случай на агресия в училището - седмокласник пребил петокласник, който след това е приет в болница и 3 дни по-късно - изписан.

Конфликтът между момчетата започнал в социалните мрежи и прераснал в побой. В междучасието седмокласник оставил на пост в коридора съучениците си и влязъл в стаята на пети клас, където пребива едно от момчетата.

По думите на родители във въпросната групичка агресивни деца бил и синът на президента Румен Радев, но само гледал.

Според директорката на училището Виолета Игова след инцидента са взети всички мерки - с децата работи психолог, ученикът, проявил агресия е с най-тежкото наказание - преместване в друго училище, Детска педагогическа стая е сезирана, както и регионалното управление по образование.

"Не мисля, че някой директор би могъл да прикрива подобно нещо. Имахме разговори с майката, с учениците, с учителите и след като изяснихме всичко, бяхме готови за решение", казва директорката пред Би Ти Ви, след като е обвинена от родители, че случаят бил потулван.

От президентството заявяват официално, че синът на Румен Радев не е участвал в подобен инцидент, но не отговарят дали е присъствал на случилото се.

СЕМ разглежда жалбата на заседанието си, тъй като тя е и в предварителния дневен ред на съвета, обявена като "Доклад на дирекция "Специализирана администрация - НЛРПР" по повод жалба от г-жа Гинка Радева за нарушени права на детето Георги Радев по програма "БТВ".

По време на заседанието съветът научава, че проверката в училището от инспектората все още не е приключила, "няма изразено становище от полицейските власти, все още не е изяснен случаят", се вижда от стенограмата.

Розита Еленова, която води в този ден заседанието, предлага Агенцията за закрила на детето да обърне внимание върху този случай.

"Това, което посочих на заседанието, е, че случаят стана публичен, след като президентът говори за него, тъй като той е публичната личност, а не синът му", каза Мария Стоянова пред "24 часа".

Според стенограмата пред съвета тя казва: "Ясно е, че президентът на републиката се избира от гражданите и това е една конкретна личност, не са неговите деца - точка едно. Точка две обаче е, че самата президентска институция е излязла с конкретна позиция по казуса и ето тук вече идва недвусмислената аргументация за факта, че става въпрос за събитие, което очевидно самата президентска институция намира за необходимо да коментира... 

Аргументацията и към жалбоподателката, и към Държавната агенция за закрила на детето трябва да се основава на факта, че президентската институция излиза с коментар, а не толкова, че децата на публичните фигури са част от публичния интерес, особено когато не са навършили пълнолетие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.07.2017 г.
0
 
 
Сега вече разбрах,че и тази съществува на този свят.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: