Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлия вдъхна нов живот на самолетите-експонати в Авиомузея
Автор: Екип Burgas24.bg 12:18 / 05.07.2017Коментари (0)1118
Бургазлията Венелин Шурелов е човекът, който даде втори живот на самолетите-експонати в най-новата атракция на града Авиомузей Бургас. Само преди няколко дни музеят на авиацията край Летище Бургас отвори врати за многобройните си посетители, които останаха силно впечатлени от интерактивните инсталации, придаващи нов смисъл и живот на аеропланите.

Гостите разгледаха "експонатите, които оживяват". С очила за виртуална реалност влязоха в ролята на пилоти и управляваха самолет, посетиха ултравиолетовата стая, гледаха прожекция на реален видео от полет на специалните екрани.

В Авиомузей Бургас може още да се види 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска черна кутия на самолет, навигационни уреди и др.

"Виновник" за това се оказа отново артистът и сценограф Венелин Шурелов, който за пореден път показа, че пред изкуството граници няма. Преди да "съживи" самолетите в Авиомузея, той участва в създаване на друг нестандартен музей, този на остров Света Анастасия. Венелин Шурелов е съорганизатор и участник във фестивала на модерното изкуство "Включи града" още от първото му издание. Бургазлии още помнят неговите авторски произведения - Фантомати, Машина за рисунки, Лампа Дора, Стрелбище и др.

Венелин Шурелов завършва сценография в НХА, София. Съосновател е и преподавател в програма "Дигитални изкуства" в Художествената академията, художник в Театрална работилница "Сфумато", основател на Subhuman Theatre и арт група Via Pontica.

През 2013 г. Венелин Шурелов бе отличен с най-престижната театрална награда в България - ИКАР за сценографията на постановката "Хамлет" на режисьора Явор Гърдев.
И ако някой все още не е видял последните творения на артиста без граници Венелин Шурелов, може да посети Авиомузей Бургас всеки ден от седмицата от 08.00 до 20.00 часа.

Билетът за индивидуално посещение през летния сезон е 6 лв. и 4 лв. от октомври до юни. Ученици и пенсионери - 4 лв. през лятото и 2 лв. през останалите месеци. Семейните билети ще са на цени от 12 и 8 лв., а деца до 6 год. и хора с увреждания ще влизат безплатно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: